Τζο Μπάιντεν: Δεν βρέθηκαν απόρρητα έγγραφα στην έρευνα του FBI

Ο αμερικανός πρόεδρος είναι υπό έρευνα καθώς πριν από κάποιες εβδομάδες απόρρητα έγγραφα είχαν βρεθεί στην κατοικία του Μπάιντεν στο Γουίλμινγκτον, καθώς και σε γραφείο στην Ουάσινγκτον

Κανένα απόρρητο έγγραφο δεν βρέθηκε κατά την έρευνα του FBI στην εξοχική κατοικία του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στο Ρίχομποθ του Ντέλαγουερ, ανακοίνωσε ο προσωπικός δικηγόρος του.

«Η προγραμματισμένη έρευνα του Υπουργείου Δικαιοσύνης στην κατοικία του προέδρου στο Ρίχομποθ, που διεξήχθη σε συντονισμό και συνεργασία με τους δικηγόρους του προέδρου, ολοκληρώθηκε», είπε ο προσωπικός δικηγόρος του Μπάιντεν, Μπομπ Μπάουερ, προσθέτοντας ότι η έρευνα διεξήχθη από τις 8:30 π.μ. έως το μεσημέρι.

«Σύμφωνα με τη διαδικασία οι ομοσπονδιακοί πράκτορες πήραν για περαιτέρω εξέταση ορισμένα υλικά και χειρόγραφες σημειώσεις που φαίνεται να σχετίζονται με την εποχή του ως αντιπρόεδρος», είπε ο Bauer.

Πριν από κάποιες εβδομάδες απόρρητα έγγραφα είχαν βρεθεί στην κατοικία του Μπάιντεν στο Γουίλμινγκτον, καθώς και σε γραφείο στην Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με το NBC News και ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται υπό έρευνα μετά από την ανακάλυψη ότι υπήρχαν απόρρητα έγγραφα στο θέρετρό του στο Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριντα πέρυσι. Στο σημείο βρέθηκαν πάνω από 100 διαβαθμισμένα έγγραφα με κάποια από αυτά να ορίζονται ώς «άκρως απόρρητα».

 

Τον περασμένο μήνα άνδρες του FBI βρήκαν απόρρητα έγγραφα και στο σπίτι του Μάικ Πενς στην Ιντιάνα.

Τα αρχεία παρέδωσε ο ίδιος ο Πενς στο FBI, σύμφωνα με επιστολές του εκπροσώπου του στα Εθνικά Αρχεία ενημερώνοντάς τα για τα έγγραφα, ενώ σε ξεχωριστή επιστολή πρόσθεσαν ότι το FBI πήγε στο σπίτι του πρώην αντιπροέδρου για να συλλέξει τα έγγραφα.