Τυφώνας Ίαν: Χιλιάδες ταξιδιώτες αποκλεισμένοι στο αεροδρόμιο της Φλόριντα

Τουλάχιστον για σήμερα ακυρώθηκαν 2.000 πτήσεις ενώ για αύριο Παρασκευή έχουν ακυρωθεί 900

Η φονική επέλαση του τυφώνα Ίαν επηρέασε ακόμα και τις πτήσεις καθώς πάνω από 2.000 ακυρώθηκαν στις ΗΠΑ, ενώ χθες Τετάρτη είχαν ακυρωθεί πάνω 2.100, ενώ για αύριο Παρασκευή έχουν ακυρωθεί ήδη 900. Μάλιστα τις επόμενες ώρες αναμένεται να ανακοινωθούν και άλλες ακυρώσεις πτήσεων.

Σημειώνεται πως τόσο το αεροδρόμιο του Μαϊάμι όσο και του Fort Lauderdale-Hollywood International έχουν ανοίξει αλλά παρουσιάζονται καθυστερήσεις και ορισμένες ακυρώσεις πτήσεων. Το αεροδρόμιο Jacksonville International δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα ανοίξει.

Την ίδια ώρα αναμένεται να επηρεαστούν και άλλες πτήσεις καθώς ο τυφώνας Ian κινείται βόρεια προς τη Τζόρτζια, τη Βόρεια και τη Νότια Καρολίνα. Πολλές αεροπορικές προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω προβλήματα έχουν ζητήσει από τους ταξιδιώτες να κάνουν αλλαγές στα ταξίδια τους.

Πολλά διεθνή αεροδρόμια όπως το Tampa International και το Orlando International ανακοίνωσαν ότι έχουν ξεκινήσει την αξιολόγηση των ζημιών. Την ίδια ώρα το αμερικανικό υπουργείο Μεταφορών λέει ότι όσες πτήσεις ακυρώθηκαν λόγω της καταιγίδας έχουν επιλεγεί για την επιστροφή χρημάτων στους ταξιδιώτες.