Πέπλο μυστηρίου επικρατεί στον τεχνολογικό κολοσσό, Twitter, μετά και την ανάληψη του μέσου από τον δισεκατομμυριούχο, Έλον Μασκ.
Ήδη, από την Πέμπτη εκατοντάδες υπάλληλοι έχουν παραιτηθεί μετά και την επιστολή που έστειλε ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, ενώ στις 21 Νοεμβρίου φαίνεται πως θα μπει για άγνωστους -ακόμα- λόγους «λουκέτο» στα γραφεία του τεχνολογικού «κολοσσού».
Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, το αφεντικό του Twitter ζητούσε από τους εργαζόμενους να υπογράψουν συμβάσεις εργασίας και να δεσμευτούν πως θα δουλεύουν σε ένα «σκληροπυρηνικό» εργασιακό περιβάλλον ή αλλιώς θα μείνουν χωρίς δουλειά.
Η «αναγκαστική» έξοδος των υπαλλήλων έριξε το Twitter σε ακόμα μεγαλύτερη αναταραχή καθώς το προσωπικό είχε λάβει προθεσμία μέχρι τις 5 μ.μ. της Πέμπτης.
Κλείνουν τα γραφεία του Twitter
Την ίδια ώρα τα γραφεία του Twitter κλείνουν και η πρόσβαση των υπαλλήλων στις κάρτες ανακαλείται. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Platformer, τα κτίρια γραφείων θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου. Η κίνηση αυτή πιθανότατα γίνεται για να σταματήσει η μαζική έξοδος των εργαζομένων.
«Το Twitter μόλις ειδοποίησε τους υπαλλήλους ότι με άμεση ισχύ, όλα τα κτίρια γραφείων είναι προσωρινά κλειστά και η πρόσβαση με κάρτες αναστέλλεται. Δεν δίνονται λεπτομέρειες σχετικά με το γιατί», αναφέρει το ρεπορτάζ.
Πρόσθεσε ακόμη: «Ακούσαμε ότι αυτό συμβαίνει επειδή ο Έλον Μασκ και η ομάδα του φοβούνται ότι οι εργαζόμενοι θα σαμποτάρουν την εταιρεία. Επίσης, προσπαθούν ακόμα να καταλάβουν σε ποιους εργαζόμενους του Twitter πρέπει να κόψουν την πρόσβαση».
Οι υπάλληλοι ασφαλείας άρχισαν επίσης να διώχνουν τους εργαζόμενους από τα γραφεία το βράδυ της Πέμπτης, ανέφεραν οι πηγές.
Τα γραφεία σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα θα ανοίξουν στις 21 Νοεμβρίου. Τweet αναφέρει: «Παρακαλούμε να συνεχίσετε να συμμορφώνεστε με την πολιτική της εταιρείας αποφεύγοντας να συζητάτε εμπιστευτικές πληροφορίες της εταιρείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στον Τύπο ή αλλού».
Βροχή οι παραιτήσεις – Τι αναφέρει δημοσκόπηση
Άλλο ένα 15% δήλωσε ότι επέλεξε «απρόθυμα» να παραμείνει και μόνο το 7% δήλωσε ότι «θα μείνω, είμαι σκληροπυρηνικός».
Επίσης 40 εργαζόμενοι του Twitter που μιλούσαν στο Signal δήλωσαν ότι θα φύγουν.
Σε μια άλλη ιδιωτική ομάδα με νυν και πρώην εργαζόμενους του Twitter, περίπου 360 άτομα εντάχθηκαν σε μια νέα ομάδα με τίτλο «εθελοντική αποχώρηση», δήλωσε πηγή στο Reuters.
Δεν είναι σαφές πόσοι ακριβώς εργαζόμενοι παραιτήθηκαν την Πέμπτη ή αποφάσισαν να παραμείνουν στην εταιρεία, επιλέγοντας να δουλεύουν «πολλές ώρες με μεγάλη ένταση», όπως απαίτησε ο Μασκ.