Τρεις υποψήφιοι για τη θέση του Προέδρου του Eurogroup – Ανάμεσά τους και μία γυναίκα

ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΧΑΙΡΕΤΗΣΕ Ο ΝΥΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΡΙΟ ΣΕΝΤΕΝΟ

«Άρωμα γυναίκας» και στο αξίωμα του Προέδρου του Eurogroup, αφού στις τρεις υποψηφιότητες η μία είναι αυτή της ισπανίδας Νάντια Καλβίνιο.

 

Η Ισπανίδα Νάντια Καλβίνιο, ο Ιρλανδός Πασκάλ Ντόναχοου και ο Πιέρ Γκραμένια από το Λουξεμβούργο φιλοδοξούν να λάβουν τον τίτλο του επικεφαλής της Ευρωομάδας. Τα ονόματα των υποψηφίων γνωστοποίησε ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο.

 

«Χαιρετίζω θερμά την πρωτοβουλία τους! Αυτή η εξαιρετική ομάδα υποψηφίων δείχνει τη συνάφεια του Eurogroup σήμερα για τη διασφάλιση σταθερότητας / ευημερίας στην Ευρωζώνη», έγραψε ο Μάριο Σεντένο, σε μήνυμά του στο Twitter.

 

Νωρίτερα, η Ισπανία είχε ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητα της Καλβίνο. Ο Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε ότι σε περίπτωση που επιλεγεί, θα είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει αυτή τη θέση. Η εκλογή του νέου προέδρου του Eurogroup θα πραγματοποιηθεί στις 9 Ιουλίου. Ο Μάριο Σεντένο, του οποίου η θητεία λήγει στις 13 Ιουλίου, αποφάσισε να μην επιδιώξει δεύτερη θητεία στο Eurogroup, καθώς παραιτήθηκε από το υπουργικό αξίωμα στην Πορτογαλία.

 

Δείτε το tweet του Μάριο Σεντένο, νυν Προέδρου του Eurogroup: