Τραγωδία στην Ταϊλάνδη: Στρατιώτης σκότωσε τουλάχιστον 17 ανθρώπους σε εμπορικό και κρατά ομήρους

ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΜΕ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ

Μια τραγωδία εξελίσσεται στην Ταϊλάνδη καθώς ο στρατιώτης που άνοιξε πυρ και σκότωσε τουλάχιστον 17 ανθρώπους, φέρεται να κρατά ομήρους σε εμπορικό κέντρο.

Ο στρατιώτης φέρεται να κρατάει ομήρους 16 ανθρώπους σε ένα εμπορικό κέντρο, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Thai News Agency και όπως αναμεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik News. Η περιοχή γύρω από το εμπορικό κέντρο έχει τεθεί σε αστυνομικό κλοιό.

Ο στρατιώτης, αρχικά, άνοιξε πυρ και σκότωσε έναν αξιωματικό και δύο άλλους ανθρώπους σε στρατόπεδο. Στη συνέχεια διέφυγε με ένα κλεμμένο Χάμβι και κατευθύνθηκε σπίτι του όπου σκότωσε ακόμη δυο ανθρώπους, πριν πάει στην αποθήκη όπλων της στρατιωτικής βάσης, όπου σκότωσε κι άλλους.

Στη συνέχεια ο στρατιώτης άρχισε να πυροβολεί, ενώ κατευθυνόταν σε εμπορικό κέντρο στην περιοχή Μουάνγκ της πόλης Κοράτ (Νακόν Ρατσασίμα), 155 μίλια βορειοανατολικά της Μπανγκόκ.

Ο στρατιώτης προέβαλε μέσω livestreaming στο Facebook το μακελειό. Λίγο μετά το αιματηρό συμβάν στην Ταϊλάνδη, το Facebook ανακοίνωσε ότι απέσυρε το προφίλ του ένοπλου στρατιώτη και ότι θα κατεβάσει «οποιοδήποτε ανάρτηση με περιεχόμενο βίας, που σχετίζεται με την επίθεση αυτή».