Τουρκικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα φοβάται για επίθεση από την Τουρκία κατά τη διάρκεια των εκλογών

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Milliyet

Για φόβο από πλευράς Ελλάδας ως προς το τι θα γίνει μέχρι να εκλεγεί ή όχι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις εκλογές, κάνει λόγο τουρκικό δημοσίευμα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Milliyet η ημερομηνία των εκλογών στην Ελλάδα δεν έχει ακόμα καθοριστεί, ενώ στη σκέψη του κυβερνητικού επιτελείου βρίσκονται οι ημερομηνίες 30 Απριλίου και 7,14,21 Μαΐου.

“Άλλοι υπολογισμοί έχουν γίνει στην Αθήνα από την Τετάρτη. Για την Ελλάδα, εάν η Τουρκία πάει σε 2ο γύρο προεδρικών εκλογών, το σενάριο είναι ότι ο Ερντογάν μπορεί να αυξήσει την ένταση με την Αθήνα για να πάρει τις εθνικιστικές ψήφους και μια Ελλάδα που δεν έχει σχηματίσει κυβέρνηση μπορεί να έχει προβλήματα”, γράφει το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας και προσθέτει ότι “ο Ερντογάν δεν χρειάζεται εντάσεις με την Ελλάδα για να πάρει τις ψήφους των εθνικιστών”.

Φυσικά, η εφημερία δεν εννοεί όντως ότι δεν τις χρειάζεται, καθώς αυτή η στρατηγική είναι πάγια τακτική της τουρκικής ηγεσίας απέναντι στην Ελλάδα. Εννοεί περισσότερο ότι η τουρκική αντιπολίτευση πυροβολεί κάθε μέρα τα πόδια της με τις αποφάσεις που παίρνει και δεν θα χρειαστεί ο Τούρκος πρόεδρος να φτάσει σε αυτό το σημείο.

Ο αρθρογράφος βέβαια έγραψε ότι στην Αθήνα φοβούνται για “εβδομάδα κόλασης”.

Βέβαια, επ’ αυτού απάντησε στην πρόσφατη συνέντευξή του στο capital.gr ο υπουργός Επικρατείας κ. Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος δήλωσε ότι: “Είναι αλήθεια ότι υπάρχει μία διάσταση η οποία δεν συντρέχει αναγκαία στην περίπτωση της Τουρκίας που είναι ότι ίσως απαιτηθεί για ένα χρονικό διάστημα τεσσάρων ή πέντε εβδομάδων μία υπηρεσιακή κυβέρνηση να αναλάβει τη χώρα. Θέλω, όμως, να σας πω και μέσω υμών να μεταφέρω και στην ελληνική κοινωνία ότι δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας. Οι ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται στη θέση τους, προσφάτως υπήρξε και η παράταση της θητείας του αρχηγού ΓΕΕΘΑ. Από την άλλη πλευρά, έχουν ήδη δημιουργηθεί όλα τα εχέγγυα για την ασφαλή πορεία της χώρας με την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων και σε υλικοτεχνική υποδομή αλλά και στην ενίσχυση του προσωπικού”.

 

Πηγή: Capital.gr