Τουρκία – Βολές Τσελίκ κατά της Ευρώπης: Θέλουν έναν ηγέτη να λέει σε όλα «ναι»

«Δεν μπορούμε ποτέ να συμβιβαστούμε στο Κυπριακό, είμαστε σε εντελώς αντίθετη θέση», σημείωσε o ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία

Βολές κατά τς Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαπέλυσε σε συνέντευξή του ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία, Ομέρ Τσελίκ, στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε.

 

Ο Τσελίκ ανέφερε, σύμφωνα με την ΕΡΤ, πως οι Ευρωπαίοι θέλουν έναν ηγέτη να λέει σε όλα «ναι» ενώ τονίζει ότι δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία για το Κυπριακό, καθώς «είμαστε σε εντελώς αντίθετη θέση».

«Αυτοί (οι Ευρωπαίοι) θέλουν έναν ηγέτη να λεει σε ολα “ναι”. Για παράδειγμα, αν ο πρόεδρός μας είχε παραμείνει ουδέτερος στον πόλεμο μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας, θα ήταν ευπρόσδεκτος ως παγκόσμιος ηγέτης .Όταν δεν αρέσει στους Ευρωπαίους, τους λένε δικτάτορες (για τον Ερντογάν) και αυτό το βλέπεις και σε άλλους πολιτικούς. Ως υποψήφια χώρα για την ΕΕ, πρέπει να συμμορφωνόμαστε με την πολιτική της ΕΕ. Μπορούμε λοιπόν να συμμορφωθουμε σε ολα; Όχι, διοτι καταρχάς, δεν μπορούμε ποτέ να συμβιβαστούμε στο Κυπριακό, είμαστε σε εντελώς αντίθετη θέση» τόνισε ο Τσελίκ.

«Όταν γίνονται αυτά, χρησιμοποιούν αυτή την έκφραση για τον πρόεδρο. Αυτή η φράση είναι μια από τις πιο ανήθικες φράσεις στον κόσμο. Ακριβώς επειδή οι εγωιστικές πολιτικές τους δεν είχαν καμία ανταπόκριση» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος.