Τουρκία: Τα έβαλε με Ελλάδα, Κύπρο, αλλά και τις ΗΠΑ o Ακάρ

Το «τζίνι» είναι φυσικά η Τουρκία και η ατάκα του Χουλουσί Ακάρ δείχνει την μεγαλομανία της Τουρκίας, που πέρα από την Ελλάδα και την Κύπρο, βάζει στο σημάδι και την υπερδύναμη των ΗΠΑ

Η Τουρκία συνεχίζει ακάθεκτη τις προκλήσεις με τον Χουλουσί Ακάρ να βγαίνει μπροστά αυτή τη φορά, να κάνει… λεονταρισμούς και να διαμηνύει Ελλάδα, Κύπρο αλλά και ΗΠΑ ότι το «τζίνι βγήκε από» το μπουκάλι.

Το «τζίνι» είναι φυσικά η Τουρκία και η ατάκα του Χουλουσί Ακάρ δείχνει την μεγαλομανία της Τουρκίας, που πέρα από την Ελλάδα και την Κύπρο, βάζει στο σημάδι και την υπερδύναμη των ΗΠΑ.

Ο Χουλουσί Ακάρ παρουσίασε την Τουρκία ως «προστάτιδα δύναμη», που κάποιοι επιχειρούν να την «καταπολεμήσουν», αλλά χάρη στην ισχυρή της αμυντική βιομηχανία είναι μια δυνατή χώρα. Εκεί έκανε τον παραλληλισμό με το τζίνι.

«Δεν μπορέσαμε να πάρουμε ακόμα αυτά που έχουμε πληρώσει από χώρες που λέγανε ότι είναι φίλοι μας και σύμμαχοι μας και το λένε αυτό δυστυχώς ακόμη και τώρα» σχολίασε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, φωτογραφίζοντας τις ΗΠΑ και την υπόθεση με τα F-16, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης.

«Ακόμη και να σκάσουν και να ξεσπάσουν… πλέον το τζίνι βγήκε από το μπουκάλι. Θα κατασκευάσουμε και το αεροσκάφος μας και τη μηχανή μας για το αεροσκάφος και τον πύραυλο μας… και το αεροσκάφος μας, το Κόκκινο Μήλο («Kizilelma»), θα πραγματοποιήσει πτήση». «Κόκκινο Μήλο», είναι φυσικά το όνομα του νέου τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους.

Σύμφωνα δε με τον Ακάρ: «αυτή τη στιγμή η εθνική μας αμυντική βιομηχανία έχει φτάσει στο 80%. Αυτό είναι μια μεγάλη ασφάλεια και εγγύηση για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, για τον στρατό μας για την Τουρκία, αλλά και για τους άλλους που έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους σε εμάς και φίλους και αδέλφια μας που περιμένουν βοήθεια από εμάς».

Ο Χουλουσί Ακάρ έκανε αναφορά και στο ψευδοκράτος της Βόρειας Κύπρου, αλλά και στην κατάσταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και είπε: «Στην ”Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου”, στο Αιγαίο, στην ανατολική Μεσόγειο έχουμε κάνει ό,τι πρέπει να γίνει, για να προστατεύσουμε τα δικά μας δικαιώματα και τα δικαιώματα των Κυπρίων αδελφών μας. Στην στεριά, στην θάλασσα, στους αιθέρες. Και συνεχίζουμε να το κάνουμε», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός.

«Δεν είμαστε υπέρ του πολέμου»

Στη συνέχεια, πάντως, ο Χουλουσί Ακάρ τα γύρισε και είπε ότι η Τουρκία είναι υπέρ της ειρήνης.

«Εμείς δεν είμαστε υπέρ του πολέμου. Εμείς λέμε ειρήνη, λέμε διάλογο. Λέμε να συνομιλήσουμε και θέλουμε να επιλύσουμε τα προβλήματα μας με ειρηνικό τρόπο και με διάλογο. Όμως από την άλλη λεμέ ότι με κανένα τρόπο δεν επιτρέψαμε και δεν θα επιτρέψουμε να καταπατήσουν τα δικαιώματα και το δίκαιο μας αλλά και των Κυπρίων αδελφών μας» ισχυρίστηκε ο Τούρκος υπουργός.

«Σε καμία περίπτωση μέχρι σήμερα δεν επιτρέψαμε κανένα τετελεσμένο και δεν θα το επιτρέψουμε. Αυτό να το ξέρουν όλοι» επανέλαβε προκλητικά ο Ακάρ.

Βολές και κατά Σουηδίας και Φινλανδίας

Ο Χουλουσί Ακάρ συνέχισε τα πυρά, αλλά αυτή τη φορά οι βολές του πήγαν προς την Σουηδία και την Φινλανδία.
«Είπαν ότι θα βγάλουν από την Φινλανδία και την Σουηδία τους τρομοκράτες και θα άρουν το εμπάργκο (σ.σ.: όπλων) που είχαν επιβάλει στην Τουρκία. Τώρα απαιτούν από το κοινοβούλιο μας περιμένουν έγκριση για να συμμετέχουν αυτοί (σ.σ.: Σουηδία, Φιλανδία) στο ΝΑΤΟ. Εμείς δεν λέμε κάτι, λέμε μόνο: ‘να κάνετε αυτό που πρέπει’, τόσο απλό είναι».

«Απέναντι στις ποταπές ενέργειες, εναντίον των ανήθικων και τους αναξιοπρεπείς οι οποίοι καίνε το Κοράνι υπάρχει η Τουρκία» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.