Τουρκία: Συνεχίζει τις απειλές κατά Ελλάδας η Άγκυρα – Στο «στόχαστρο» των φιλοκυβερνητικών δικτύων και η Ουάσιγκτον

Εντείνεται το φιλοπολεμικό κλίμα κατά της χώρας μας

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Άγκυρα κατά της Ελλάδας, με τα φιλοκυβερνητικά δίκτυα στην Τουρκία να στοχοποιούν εκ νέου και τις ΗΠΑ. Με αφορμή της τελευταίες εμπρηστικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μίλησε ευθέως για χτύπημα της Αθήνας με τον Tyfun, δημοσιογράφοι και αναλυτές επανέλαβαν απειλές κατά της χώρας μας, ενώ δεν έλλειψαν τα «πυρά» εναντίον της Ουάσιγκτον.

Μιλώντας σε εκπομπή του A Haber, o καθηγητής του τμήματος Στρατηγικών Ερευνών του πανεπιστημίου Αλτινμπάς, Εράι Γκιουτσλουέρ, δήλωσε περιχαρής πως η εμβέλεια του -εγχώριας παραγωγής- πυραύλου, δεν είναι 561 χλμ αλλά ξεπερνάει τα … 1000«Η πραγματική εμβέλεια του πυραύλου Tayfun δεν είναι τα 561 χιλιόμετρα. Είναι 1.000 χιλιόμετρα αυτό θα ανακοινωθεί αργότερα, αλλά εγώ σας το αποκαλύπτω», δήλωσε προκλητικά, απειλώντας για μία ακόμη φορά την Ελλάδα. «Στις 17 Οκτωβρίου ο Έλληνας ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε τη Χίο που βρίσκεται σε απόσταση μόλις 2.800 μ, από τις δικές μας ακτές. Δηλαδή όταν εμείς εκτοξεύασαμε τον Tayfun και o Έλληνας Α/ΓΕΕΘΑ είχε κουνήσει το δάχτυλο και είχε στοχοποιήσει την Τουρκία, ενώ δήλωσαν πως θα αγοράσουν 20 F-35 κλπ. Αλήθεια; Τότε ορίστε Tayfun», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

 

 

Σε εκπομπή του CNN Turk o δημοσιογράφος Ιζμέτ Οζτσελίκ, με αφορμή τον εξοπλισμό των ελληνικών νησιών, κατηγόρησε πως πίσω από την Ελλάδα κρύβονται οι ΗΠΑ που απειλούν την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο και όχι μόνο. Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 βρίσκονταν ΝΑΤΟ και Ουάσιγκτον, ζητώντας από την Άγκυρα να διαφοροποιηθεί από τους δυτικούς συμμάχους του.

«Όταν συζητιέται ο εξοπλισμός των νησιών του Αιγαίου, το ΝΑΤΟ δηλώνει πως εμείς είμαστε υποχρεωμένοι στην ασφάλεια των συνόρων του ΝΑΤΟ. Δηλαδή υπό κάποια έννοια ιδεολογικά σε έχει βγάλει εκτός ΝΑΤΟ, διότι ξέρουν ότι η Τουρκία δεν μπορεί να ελεγχθεί το πραξικόπημα της 12ης Σεπτεμβρίου ήταν του ΝΑΤΟ, ήταν ένα αμερικανικό πραξικόπημα. Ενώ και η απόπειρα της 15ης Ιουνίου ήταν ένα πραξικόπημα του ΝΑΤΟ, ένα πραξικόπημα της Αμερικής. Δεν ξέρω, πλέον κατά τη γνώμη μου πρέπει να συνυπολογιστούν αυτά. Η Τουρκία κατά τη γνώμη μου πρέπει να αποκτήσει διαφοροποίηση στα όπλα. Πρέπει δηλαδή να γλυτώσει από τα καλούπια του ΝΑΤΟ, διότι το ΝΑΤΟ είναι που μας απειλεί. Τα είπαμε εδω. Η Αμερική μας απειλεί. Στην Ανατολική Μεσόγειο η Αμερική μας απειλεί, στην Κύπρο η Αμερική μας απειλεί, στο Αιγαίο η Αμερική μας απειλεί, στα νότια του Ευφράτη η Αμερική μας απειλεί, στα βόρεια του Ιράκ η Αμερική μας απειλεί», δήλωσε συγκεκριμένα ο Οζτσελίκ.