Τουρκία: H στιγμή που ο Ερντογάν δίνει την εντολή της αεροπορικής επίθεσης κατά Κούρδων (Βίντεο)

Το «πράσινο φως» για την έναρξη της επιχείρησης που ονομάζεται «Γαμψό Ξίφος» έδωσε ο Τούρκος Πρόεδρος

Επικοινωνιακά επιχειρεί να εκμεταλλευτεί η Τουρκία την αεροπορική επιδρομή που ξεκίνησε σε βάρος Κούρδων της Συρίας και του βόρειου Ιράκ, ως αντίποινα στη φονική έκρηξη που έγινε στην Κωνσταντινούπολη, και κατά την οποία έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 12 άτομα.

 

«Τα αεροπλάνα απογειώθηκαν από τις βάσεις τους, η αεροπορική επιχείρηση ξεκίνησε» επεσήμανε το υπουργείο Αμυνας σε ανακοίνωσή του, μία εβδομάδα μετά την αιματηρή επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.

Η επιχείρηση -σε περιοχές οι οποίες η Τουρκία θεωρεί ότι «χρησιμοποιήθηκαν ως βάσεις από Κούρδους τρομοκράτες»- διεξάγεται «με βάση τα νόμιμα δικαιώματα άμυνας όπως προβλέπονται στο Άρθρο 51 της Χάρτας του ΟΗΕ, προκειμένου να εξουδετερωθούν οι τρομοκρατικές επιθέσεις από το βόρειο Ιράκ και τη Συρία, να διασφαλιστεί η ασφάλεια των συνόρων και να εξαλειφθεί η τρομοκρατία στην πηγή της» πρσέθετε η ανακοίνωση.

 

Σόου Ερντογάν

 

Το «πράσινο φως» για την έναρξη της επιχείρησης που ονομάζεται «Γαμψό Ξίφος» άναψε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως αναφέρουν τουρκικά μέσα, ο πρόεδρος της χώρας έδωσε εντολή στον υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, κατά την επιστροφή του από την επίσκεψη στην Ινδονησία για τη G20, με τα αντίστοιχα πλάνα να βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Στο βίντεο διακρίνεται ο τούρκος υπουργός Άμυνας να ενημερώνει των τούρκο πρόεδρο σχετικά με την επιχείρηση και ο Ερντογάν να δίνει την σχετική εντολή έναρξης. Η σημασία της επιχείρησης μάλιστα ήταν τέτοια που ο Ακάρ πήγε προσωπικά στο κέντρο των επιχειρήσεων για να επιληφθεί της διαδικασίας, όπως ενημέρωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

 

 

Το «πράσινο φως» για την έναρξη της επιχείρησης, που ονομάζεται «Γαμψό Ξίφος» άναψε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Όπως αναφέρουν τουρκικά μέσα, ο πρόεδρος της χώρας έδωσε εντολή στον υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ κατά την επιστροφή του από την επίσκεψη στην Ινδονησία για τη G20, με τα αντίστοιχα πλάνα να βλέπουν το φως της δημοσιότητας.