Τουρκία: Δέκα ύποπτοι για συμμετοχή στο ISIS συνελήφθησαν στην Κωνσταντινούπολη

Είναι ένεργα μέλη

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε στην Κωνσταντινούπολη δέκα υπόπτους για συμμετοχή στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS), σύμφωνα με το πρακτορείο DHA.

 

 

 

Άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας πραγματοποίησαν, τις πρωινές ώρες της Παρασκευής, εφόδους σε διάφορα σημεία της Κωνσταντινούπολης.

Στη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν 10 άνθρωποι και κατασχέθηκαν επιχειρησιακά έγγραφα και ψηφιακό υλικό που εκτιμάται πως μπορεί να οδηγήσει στην αποκάλυψη πυρήνων του ISIS στην ευρύτερη περιοχή.

Είναι ένεργα μέλη

Οι συλληφθέντες είναι ενεργά μέλη του Ισλαμικού Κράτους και εκτιμάται πως προετοίμαζαν επίθεση στην Τουρκία, μετέδωσε το DHA.

Τους τελευταίους μήνες η Τουρκία έχει εντείνει τις προσπάθειές της για τον εντοπισμό και την εξάρθρωση πυρήνων του ISIS.

Από τις αρχές του έτους, 13 «επίδοξοι βομβιστές» συνελήφθησαν χάρη σε πληροφορίες από έγγραφα που κατασχέθηκαν σε αστυνομικές επιχειρήσεις, είχε δηλώσει τον Ιούνιο ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού. Είχε υποστηρίξει επίσης ότι απετράπησαν 82 τρομοκρατικές επιθέσεις από την αρχή της χρονιάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ