Για την ομολογία του Τζόρτζι ενώπιον της βελγικής αστυνομίας και του ανακριτή ότι ήταν μέλος μιας οργάνωσης, που χρησιμοποίησαν το Μαρόκο και το Κατάρ με στόχο να επηρεάσει τις σχέσεις των δύο χωρών με την Ευρώπη, είχαν μεταδώσει πρώτες η βελγική εφημερίδα Le Soir και η ιταλική La Repubblica.
Σύμφωνα με ένα από τα άτομα που μίλησαν στο Reuters η ομολογία του Τζόρτζι ότι δωροδοκήθηκε από το Κατάρ για να επηρεάσει αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε θέματα που αφορούν στο εμιράτο αποτέλεσε μια «σημαντική συνεισφορά» στην εν εξελίξει έρευνα των Βέλγων ανακριτών.
Η ίδια πηγή επιβεβαίωσε ότι ο κοινοβουλευτικός βοηθός προσπάθησε να προστατέψει την Εύα Καϊλή, η οποία έχει αρνηθεί οποιαδήποτε αδικοπραγία μέσω του δικηγόρου της, Μιχάλη Δημητρακόπουλου. Ο συνήγορος του Τζόρτζι, που παραμένει προφυλακισμένος όσο συνεχίζονται οι έρευνες για την υπόθεση, δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα του πρακτορείου να σχολιάσει όσα αναφέρουν οι δύο πηγές.
Το Κατάρ αρνήθηκε ότι προσπάθησε να δωροδοκήσει ευρωβουλευτές. «Το κράτος του Κατάρ απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε προσπάθεια συσχέτισής του με κατηγορίες περί ανάρμοστης συμπεριφοράς. Οποιαδήποτε σύνδεση της κυβέρνησης του Κατάρ με τους αναφερόμενους ισχυρισμούς είναι αβάσιμη και προϊόν σοβαρής παραπληροφόρησης», δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος του εμιράτου την Πέμπτη, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις καταγγελλόμενες προσπάθειες του Κατάρ να επηρεάσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Μια πηγή προσκείμενη στις έρευνες των Βέλγων ανακριτών ανέφερε ότι ο Τζόρτζι διατύπωσε κατά την ανάκρισή του υποψίες ότι ο Βέλγος ευρωβουλευτής, Μαρκ Ταραμπελά, έλαβε χρήματα από το Κατάρ. Ο τελευταίος, που είχε επιβεβαιώσει προηγουμένως ότι η αστυνομία ερεύνησε το σπίτι του, αρνήθηκε κάθε αδικοπραγία.
Ο Τζόρτζι είπε επίσης ότι υποπτεύεται και τον Ιταλό ευρωβουλευτή Αντρέα Κοτσολίνο, στο γραφείο του οποίου εργαζόταν, ότι χρηματίστηκε από το Κατάρ, αλλά δεν έχει διευκρινιστεί αν παρείχε στοιχεία για τους ισχυρισμούς του. Ο Κοτσολίνο είπε σε ιταλικά ειδησεογραφικά πρακτορεία: «Δεν τελώ υπό έρευνα, δεν ανακρίθηκα, ούτε σφραγίστηκε το γραφείο μου».
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε την Πέμπτη την αναστολή των νομοθετικών έργων που αφορούν στο Κατάρ, συμπεριλαμβανομένης της απελευθέρωσης του καθεστώτος βίζας και οποιασδήποτε αεροπορικής συμφωνίας και η πρόεδρος της Ευρωβουλής, Ρομπέρτα Μετσόλα είπε στους Ευρωπαίους ηγέτες ότι θα ηγηθεί μεταρρυθμίσεων που θα αποτρέψουν την επανάληψη ενός νέου σκανδάλου διαφθοράς.