Το Κουβέιτ συμφώνησε με τον γαμπρό του Ερντογάν για αγορά drone αξίας 370 εκατ. δολ.

Το TB2 έχει καταστεί μια αξιοσημείωτη ιστορία επιτυχίας για την Baykar τους τελευταίους 12 μήνες

Η τουρκική εταιρεία παραγωγής μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV) Baykar εξασφάλισε συμβόλαιο 370 εκατομμυρίων δολαρίων για την προμήθεια του drone Bayraktar TB2 στο Κουβέιτ.

Η εταιρεία, πραγματοποιώντας ανάρτηση σχετικά με τη σύμβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν ανέφερε τον αριθμό των drone που περιλαμβάνονται στη συμφωνία, αλλά ισχυρίζεται ότι κέρδισε ανταγωνιστές από την Κίνα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Το TB2 έχει καταστεί μια αξιοσημείωτη ιστορία επιτυχίας για την Baykar τους τελευταίους 12 μήνες, και συνεπακολούθως για τον γαμπρό του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ και τον αδερφό του Χαλούκ, δημιουργούς της εταιρείας.

Το TB2 χρησιμεύει και ως πλατφόρμα ISR (πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης) και μπορεί επίσης να μεταφέρει τέσσερα πυρομαχικά καθοδηγούμενα με λέιζερ, συγκεκριμένα τα Roketsan MAM-L και MAM-C, λέει η εταιρεία. Μπορεί να λειτουργήσει σε εμβέλεια 300 χλμ. και έχει αντοχή 27 ωρών. Το λειτουργικό του υψόμετρο κυμαίνεται από 18-25.000 πόδια.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το TB2 είχε πάνω από 400.000 ώρες επιχειρησιακής πτήσης.

 

 

Πηγή: Capital.gr