Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν – Ζελένσκι για την απελευθέρωση κρατουμένων

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Μέσω τηλεφώνου συζήτησαν οι Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Βλάντιμιρ Πούτιν.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν σήμερα συζήτησαν μεταξύ άλλων για την απελευθέρωση Ουκρανών πολιτών οι οποίοι κρατούνται στην Ρωσία.

Στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Ουκρανού προέδρου, επισημαίνεται ότι οι δύο πρόεδροι συζήτησαν για την εφαρμογή των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν κατά την διάρκεια της συνάντησης τους στις 9 Δεκεμβρίου στο Παρίσι. Όπως επίσης και για την προετοιμασία της επόμενης συνάντησης του «σχήματος της Νορμανδίας» με την συμμετοχή των ηγετών της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας.

Η πρώτη τηλεφωνική συνομιλία των Πούτιν και Ζελένσκι είχε πραγματοποιηθεί στις 11 Ιουλίου του 2019, ενάμιση μήνα αφότου ο Ζελένσκι είχε εκλεγεί πρόεδρος της Ουκρανίας. Εν συνεχεία ακολούθησαν και άλλες τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ των δύο ηγετών. Η πρώτη δια ζώσης συνάντηση τους πραγματοποιήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου του 2019 στην σύνοδο κορυφής στο Παρίσι στο πλαίσιο του «σχήματος της Νορμανδίας».