Quantcast

Ταριχευμένη για να διατηρηθεί έως και 3 μήνες η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ

«Οι ταριχευτές φροντίζουν για «την προσωρινή διακοπή της αποσύνθεσης του σώματος, έτσι ώστε η ταφή ή ο αποχαιρετισμός σε ανοιχτό φέρετρο να μπορεί να γίνει αργότερα»

Απάντηση στο μυστήριο για το οποίο όλοι κάποια στιγμή αναρωτηθήκαμε – στο πώς διατηρείται τόσες μέρες αναλλοίωτη η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ μέσα στο φέρετρο – επιχείρησαν να δώσουν τα γερμανικά δίκτυα RTL και Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND).

 

Προσπερνώντας την θεωρία συνομωσίας ότι το φέρετρο περιφέρεται άδειο, ειδικοί εξηγούν ότι η σορός της βασίλισσας έχει υποβληθεί σε ταρίχευση με ειδικά φάρμακα προκειμένου να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση για τουλάχιστον 60 ημέρες μετά τον θάνατό.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ένωσης Γραφείων Τελετών της Κάτω Σαξονίας, Μάρκους Γκεμπάουερ, δήλωσε στο RND ότι για να ανασταλεί η φυσική διαδικασία αποσύνθεσης, «τα σωματικά υγρά ανταλλάσσονται με φορμαλδεΰδη και άλλες χημικές ουσίες».

Πρόκειται για μία τυπική διαδικασία που διαρκεί δύο έως έξι ώρες και διατηρεί τη σορό σε καλή κατάσταση για δύο έως τρεις μήνες.

Παράλληλα, μιλώντας στο RTL, ο πιστοποιημένος ταριχευτής Φίλιπ Μπέργκερ, εξήγησε ότι οι ταριχευτές φροντίζουν για «την προσωρινή διακοπή της αποσύνθεσης του σώματος, έτσι ώστε η ταφή ή ο αποχαιρετισμός σε ανοιχτό φέρετρο να μπορεί να γίνει αργότερα» από την ημερομηνία θανάτου.

 

Ο ενταφιασμός της σορού της βασίλισσας Ελισάβετ θα γίνει σε κλειστό οικογενειακό κύκλο, μακριαά από τις κάμερες, στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στον πύργο του Ουίνδσορ, δίπλα στον πατέρα της βασιλιά Γεώργιο Στ’ και τον σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο.

Λέγεται ότι και η σορός του πρίγκιπα Φίλιππου έχει υποβληθεί στην ίδια διαδικασία, με επαναληπτικές ενέσεις, ώστε να παραμείνει αναλλοίωτη καθώς παραμένει άταφη για σχεδόν ένα χρόνο, περιμένοντας την βασίλισσα, σύμφωνα με το πρωτόκολλο.

 

Φέρετρο υπενδεδυμένο με μόλυβδο

 

Σύμφωνα με το CBS, το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ, σύμφωνα με την βασιλική παράδοση αιώνων, έχει επένδυση από μόλυβδο, το οποίο εμποδίζει το σώμα από το να αποσυντεθεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Επίσης, ο μόλυβδος κάνει το φέρετρο σημαντικά βαρύτερο, που σημαίνει ότι θα χρειαστούν οκτώ άτομα για να το μεταφέρουν.

Το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ κατασκευάστηκε πριν από σχεδόν 30 από ένα πολύ σπάνιο ξύλο αγγλικής δρυός και ζυγίζει – χωρίς την σορό – περίπου 300 κιλά.

Τέλος, η εφημερίδα Bild αναφέρει ότι η σορός διατηρείται μέσα στο φέρετρο με ειδικές ψυκτικές πλάκες μέχρι την ταφή.