Συζητήσεις Πούτιν – Μέρκελ, για φυσικό αέριο και Λιβύη

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ Ο ΑΓΩΓΟΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΡΩΣΙΚΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Βλαντίμιρ Πούτιν και Άγγελα Μέρκελ συζήτησαν για τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream-2, τη διέλευση ρωσικού φυσικού αερίου μέσω Ουκρανίας, καθώς επίσης και για τις διενέξεις στην Ουκρανία και τη Λιβύη.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ συζήτησαν σήμερα, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν, για τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream-2, ο οποίος θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στην Γερμανία, όπως επίσης για την διέλευση ρωσικού φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας με προορισμό την Ευρώπη, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης τις διενέξεις στην Ουκρανία και την Λιβύη, ενώ επισημαίνεται ότι στο ζήτημα της διευθέτησης της κατάστασης στη Λιβύη οι δύο ηγέτες έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν επιβεβαίωσε την ετοιμότητα της Ρωσίας να συνεχίσει να συνδράμει τις μεσολαβητικές προσπάθειες προς την κατεύθυνση της διευθέτησης (της κατάστασης στη Λιβύη) που καταβάλλονται από την πλευρά της Γερμανίας και του ΟΗΕ».

Τέλος επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου ότι η τηλεφωνική συνομιλία έγινε με πρωτοβουλία του Βερολίνου.