Συρία: Τραγικός ο απολογισμός από τον βομβαρδισμό στην επαρχία Ιντλίπ

Εννέα άμαχοι, μεταξύ των οποίων επτά παιδιά σκοτώθηκαν

Εννέα άμαχοι, μεταξύ των οποίων επτά παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα από πλήγματα του πυροβολικού των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στην επαρχία Ιντλίμπ, τελευταίο μεγάλο προπύργιο των ανταρτών και των τζιχαντιστών της βορειοδυτικής Συρίας, σύμφωνα με μια ΜΚΟ.

 

 

Στους βομβαρδισμούς, που στοχοθέτησαν διάφορες κοινότητες της περιοχής Τζαμπάλ αλ Ζαούγια, τραυματίστηκαν επίσης τουλάχιστον 15 άνθρωποι, ανέφερε ο Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται πέντε μέλη της ίδιας οικογένειας, ένα ζευγάρι και τα τρία παιδιά τους, στο χωριό Ιμπλίν, δύο παιδιά στο χωριό Μπαλιούν και δύο κοριτσάκια στο Μπαλσούν, συμπλήρωσε η μη κυβερνητική οργάνωση.

Ο σημερινός απολογισμός είναι ένας από τους φονικότερους, αφότου τέθηκε σε ισχύ τον Μάρτιο του 2020 η εκεχειρία, έπειτα από διαπραγματεύσεις της Ρωσίας, συμμάχου της συριακής κυβέρνησης και της Τουρκίας, που στηρίζει τους αντάρτες, η οποία σταμάτησε την επίθεση των δυνάμεων του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ εναντίον του προπυργίου.

Όμως, οι παραβιάσεις της εκεχειρίας είναι σχετικά συχνές, με τις κυβερνητικές δυνάμεις να επιχειρούν να διατηρήσουν την πίεση στον θύλακα.

Πηγή: ΑΜΠΕ