Σύγκρουση στα Τέμπη – Hurriyet: «Περαστικά γείτονα»

«Στην Ελλάδα ο υπουργός παραιτήθηκε από ευθιξία, εδώ κανένας», σχολιάζουν τουρκικές αντιπολιτευόμενες εφημερίδες και Τούρκοι πολίτες στα social media

Στην τραγωδία στα Τέμπη, αναφέρεται σήμερα ο Τουρκικός Τύπος.

Ο τίτλος της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet, η οποία στο πρωτοσέλιδό της αναφέρεται στο σιδηροδρομικό δυστύχημα είναι, «Περαστικά γείτονα».

hutetee

 

Η αντιπολιτευόμενη Cumhuriyet αναφέρει «Πενθεί η Ελλάδα» και κάνει αναφορά στην παραίτηση του υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, σημειώνοντας ταυτόχρονα πως για τα 40.000 θύματα του σεισμού στην Τουρκία δεν υπήρξε καμία παραίτηση.

tzou_

 

 

H είδηση βρίσκεται στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας, «Türkiye», «Sabah» και «Akşam».

 

sabach1

aksams

 

«Στην Ελλάδα ο υπουργός παραιτήθηκε από ευθιξία, εδώ κανένας», σχολιάζουν Τούρκοι στα social media

 

H παραίτηση του Κώστα Καραμανλή από τη θέση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, κυριαρχεί στα τουρκικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τούρκοι χρήστες σχολιάζουν την κίνηση ευθιξίας του πρώην υπουργού, συγκρίνοντας συμπεριφορές Τούρκων αξιωματούχων τόσο κατά τον πρόσφατο φονικό σεισμό στην Τουρκία, όσο και κατά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Τσόρλου της Ανατολικής Θράκης -το 2018- που ουδείς παραιτήθηκε και ουδείς τιμωρήθηκε. Τότε είχαν χάσει τη ζωή τους 24 άτομα, αναμεσά τους πολλά παιδιά, και δεκάδες τραυματίστηκαν.

Να σημειωθεί πως φαίνεται να υπάρχει σύγχυση του προσώπου του πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών με αυτό του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και για αυτό σε πολλές αναρτήσεις χρησιμοποιείται η φωτογραφία του δεύτερου.