Στρατιώτες του Ισραήλ σκοτώνουν παλαιστίνιο έφηβο στη Δυτική Όχθη (Βίντεο)

Τουλάχιστον άλλοι 30 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν, οι τέσσερις από σφαίρες, τρεις εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ανέφερε η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος.

Ισραηλινοί στρατιωτικοί σκότωσαν νεαρό Παλαιστίνιο τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σε μάχη στην κατεχόμενη πόλη Νάμπλους της Δυτικής Όχθης, σύμφωνα με παλαιστινιακές ιατρικές πηγές.

Τουλάχιστον άλλοι 30 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν, οι τέσσερις από σφαίρες, τρεις εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ανέφερε η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος.

Σύμφωνα με παλαιστινιακές ιατρικές πηγές, νεκρός είναι ο Ουάσιμ Χαλίφα, 18 ετών, από τον Μπαλάτα, τον μεγαλύτερο καταυλισμό παλαιστινίων προσφύγων στη Δυτική Όχθη.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν πως ξέσπασαν συγκρούσεις όταν έφθασε δύναμη του ισραηλινού στρατού για να προστατεύσει εβραίους προσκυνητές που επισκέπτονταν τον τάφο του Ιωσήφ, εστία εντάσεων στην περιοχή.

Το ισραηλινό γενικό επιτελείο περιορίστηκε να αναφέρει στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι ακόμη συγκεντρώνει στοιχεία για το συμβάν.

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ, ένοπλοι Παλαιστίνιοι ενεπλάκησαν σε ανταλλαγές πυρών με ισραηλινούς στρατιωτικούς γύρω από τον χώρο. Δεν αναφέρθηκαν θύματα στην ισραηλινή πλευρά.

Την περασμένη εβδομάδα, τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών με ισραηλινούς στρατιωτικούς στη Νάμπλους.

Την προπερασμένη εβδομάδα, ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε «προληπτική επιχείρηση» εναντίον του Παλαιστινιακού Ισλαμικού Τζιχάντ, ένοπλης ισλαμιστικής παράταξης, στη Λωρίδα της Γάζας. Η οργάνωση ανταπέδωσε εκτοξεύοντας περίπου 1.000 ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ.

Τουλάχιστον 49 Παλαιστίνιοι, μαχητές του Παλαιστινιακού Ισλαμικού Τζιχάντ, άμαχοι και πολλά παιδιά, σκοτώθηκαν το προπερασμένο σαββατοκύριακο σε αυτή την κλιμάκωση, που πάντως τερματίστηκε την Κυριακή 7η Αυγούστου, με την συμφωνία κατάπαυσης του πυρός κατόπιν μεσολάβησης της Αιγύπτου.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις διεξάγουν σχεδόν καθημερινά επιδρομές στη Δυτική Όχθη τους τελευταίους μήνες, μετά τη σειρά επιθέσεων Παλαιστίνιων από τα κατεχόμενα στο Ισραήλ με 19 νεκρούς από την άνοιξη.