Στόλτενμπεργκ: Ελλάδα-Τουρκία αναστέλλουν τις στρατιωτικές ασκήσεις την 28η Οκτωβρίου

Τι άλλο δήλωσε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ

Δείγμα αποκλιμάκωσης ή ακόμη μία κίνηση εντυπωσιασμού;

 

 

Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν να ακυρώσουν στρατιωτικές ασκήσεις στην Αν. Μεσόγειο που έχουν προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

 

 

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι τόσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία αποφάσισαν να ακυρώσουν στρατιωτικές ασκήσεις, οι οποίες είχαν προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα, τις ημέρες των εθνικών εορτών», ανέφερε ο Στόλτενμπεργκ.

 

Παράλληλα, ο Γενς Στόλντενμπεργκ επαίνεσε την Αθήνα και την Άγκυρα για την «ευελιξία και την εποικοδομητική τους στάση». Υπογράμμισε, δε, ότι ανοίγει ο δρόμος για τις διαπραγματεύσεις σε πολιτικό επίπεδο, εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι διερευνητικές συνομιλίες, υπό την αιγίδα της Γερμανίας «θα ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό». Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ επισημαίνει ότι είναι σημαντικό να αποφεύγονται ρητορικές και ενέργειες που πυροδοτούν εντάσεις.

 

 

«Και χαιρετίζω επίσης τις προσπάθειες της Γερμανίας να διευκολύνει και να βοηθήσει στην έναρξη αυτών των διαπραγματεύσεων και ελπίζω ότι οι διερευνητικές συνομιλίες τους μπορούν να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό», πρόσθεσε.