Στόλτεμπεργκ: Λυπηρό οι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ να βάζουν κυρώσεις ο ένας στον άλλον

Για τις κυρώσεις ΗΠΑ στην Τουρκία

Τι άλλο δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ.

 

 

Την εκτίμηση πως είναι λυπηρό οι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ να βάζουν κυρώσεις ο ένας στον άλλον, εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτεμπεργκ ερωτηθείς σχετικά με την αμερικανική απόφαση για κυρώσεις στην Άγκυρα για την αγορά των S400, εκφράζοντας παράλληλα τη λύπη του για το γεγονός.

 

 

Ο Γενικός Γραμματέας, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «λυπάμαι που φτάσαμε σε μια κατάσταση όπου σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ βάζουν κυρώσεις ο ένας στον άλλο», όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

 

 

Σημείωσε ωστόσο ότι «έχω εκφράσει τις επιφυλάξεις μου για τις συνέπειες της τουρκικής απόφασης για απόκτηση του ρωσικού συστήματος πυραυλικής αεράμυνας S400, πρόκειται για εθνική απόφαση, αλλά το σύστημα των S400 δεν είναι συμβατό με τα συστήματα του ΝΑΤΟ, δεν μπορεί να ενσωματωθεί στην ολοκληρωμένη πυραυλική άμυνα του ΝΑΤΟ και έχω εκφράσει τις ενστάσεις μου προηγουμένως».

 

«Την ίδια ώρα, καλώ όλους τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ, της Τουρκίας περιλαμβανομένης να εξετάσουν αν υπάρχουν τρόποι να βρουν μια θετική λύση», τόνισε.

 

 

«Γνωρίζουμε πως υπήρξαν συζητήσεις για την παράδοση νατοϊκών συστημάτων, όπως οι Patriot και άλλων που μπορούν να ενισχύσουν την τουρκική αεράμυνα με τρόπο συμβατό με την ενσωμάτωση στη νατοϊκή αεράμυνα, συνεπώς, συνιστώ πως είναι σημαντικό να δούμε τώρα όλοι πώς μπορούμε να βρούμε μια θετική λύση στο δύσκολο αυτό ζήτημα για την Τουρκία και τη συμμαχία», κατέληξε.