Στιβ Τζομπς: Σε δημοπρασία επιταγή 175 δολαρίων από το 1976 – Χιλιάδες δολάρια η τωρινή αξία

Στην επιταγή χρησιμοποιείται η πρώτη επίσημη διεύθυνση της Apple

Το μακρινό 1976, χρονιά κατά την οποία ιδρύθηκε η Apple, ο Στιβ Τζομπς είχε υπογράψει μία από τις πρώτες επιταγές της εταιρείας με το ταπεινό ποσό των 175 δολαρίων.

Σήμερα, πέντε δεκαετίες μετά την έκδοσή της, ο οίκος PR Auction βγάζει σε δημοπρασία την εν λόγω επιταγή η οποία αναμένεται να πουληθεί ακόμα και 25.000 δολάρια.

Η επιταγή, η οποία έχει διαστάσεις έξι επί τρεις ίντσες, συμπληρώθηκε με γραφομηχανή και υπογράφηκε προσωπικά από τον Τζομπς. Η πληρωμή έγινε στην εταιρεία συμβούλων Crampton, Remke & Miller στις 8 Ιουλίου 1976.

Μια σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι στην επιταγή χρησιμοποιείται η πρώτη επίσημη διεύθυνση της εταιρείας «770 Welch Rd., Ste. 154, Palo Alto».

 

Στιβ Τζομπς: Σε δημοπρασία επιταγή 175 δολαρίων από το 1976

Το πίσω μέρος της επιταγής – Φωτ.: PR Auctions

 

«Πρόκειται για μια εξαιρετικά επιθυμητή, ουσιαστικά άψογη επιταγή από μια κεντρική στιγμή στην ιστορία της σύγχρονης τεχνολογίας», δήλωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της RR Auction, Μπόμπι Λίβινγκστον.

Μαζί με την επιταγή, διατίθεται προς πώληση και μια επαγγελματική κάρτα του Τζομπς από τη δεκαετία του 1990. Η κάρτα περιγράφει τον Τζομπς ως «Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο» της NeXT Computer, της εταιρείας που ίδρυσε όταν εκδιώχθηκε από την Apple το 1985.

 

 

Με πληροφορίες από Design Taxi