Σούνακ: Μίνι ανασχηματισμός για να τονωθεί η κυβέρνηση

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, προσπαθεί να κατευθύνει την οικονομία σε μια παρατεταμένη περίοδο διψήφιου πληθωρισμού και στασιμότητας

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ προχωράει σε μίνι ανασχηματισμό, διαλύοντας δύο τμήματα για να ανταποκριθεί καλύτερα στη δέσμευσή του να τονώσει την οικονομία και να ανατρέψει την πορεία του κόμματός του πριν από τις εκλογές που αναμένονται το επόμενο έτος.

Ο Σούνακ χώρισε το τμήμα Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Βιομηχανικής Στρατηγικής (BEIS) και το Τμήμα Ψηφιακών, Πολιτισμού, Μέσων και Αθλητισμού (DCMS) για να δημιουργήσει τέσσερα νέα χαρτοφυλάκια, συμπεριλαμβανομένου ενός για την επιστήμη και την καινοτομία, ένα προσωπικό πάθος.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, προσπαθεί να κατευθύνει την οικονομία σε μια παρατεταμένη περίοδο διψήφιου πληθωρισμού και στασιμότητας, μια κατάσταση που επιδεινώθηκε από το εκτοξευόμενο κόστος της ενέργειας.

Δέχεται επίσης πίεση για να προσπαθήσει να αποδείξει την πεποίθησή του ότι η Βρετανία μπορεί να αποκομίσει τα οφέλη της αποχώρησής της από την Ευρωπαϊκή Ένωση αναπτύσσοντας νέους εμπορικούς δεσμούς με διεθνείς εταίρους.