Σκωτία: Κάστρο πωλείται έναντι μόλις 34.000 ευρώ – Αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα

Το «Brough Lodge» χτίστηκε σε γοτθικό στυλ το 1825

Ένα μεγάλο κάστρο στη Σκωτία πωλείται στην εκπληκτική τιμή των μόλις 34.000 ευρώ. Ωστόσο, υπάρχει ένα πρόβλημα: οι σημερινοί ιδιοκτήτες εκτιμούν ότι απαιτούνται επιπλέον 13 εκατομμύρια ευρώ για την αποκατάστασή του.

Το κάστρο που ονομάζεται «Brough Lodge» βρίσκεται στο Fetlar, το τέταρτο μεγαλύτερο από τα νησιά Shetland, σε ένα από τα πιο απομακρυσμένα μέρη της Βρετανίας.

Είναι προσβάσιμο μόνο με πλοίο και απέχει περίπου μιάμιση ώρα πτήσης από το Εδιμβούργο και τρεισήμισι ώρες πτήσης από το Λονδίνο.

Στο νησί κατοικούν περίπου 69 άτομα με τον πληθυσμό να έχει παρουσιάσει αύξηση σε σύγκριση με το 2009 που οι κάτοικοι ανέρχονταν σε μόλις 48.

Το κάστρο βρίσκεται στην πλαγιά ενός λόφου και έχει θέα τα λιβάδια και τους απόκρημνους βράχους του νησιού.

 

Σκωτία: Κάστρο πωλείται έναντι μόλις 34.000 ευρώ - Αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα

 

Το «Brough Lodge» χτίστηκε σε γοτθικό στυλ το 1825 από τον έμπορο, Άρθρουρ Νίκολσον. Είναι άδειο από τη δεκαετία του 1970, αν και έγινε αεροστεγές και υδατοστεγές πριν από περίπου 10 χρόνια από τους σημερινούς ιδιοκτήτες του, μετά από εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων.

Εκτός από το σπίτι, υπάρχει μια αυλή, διάφοροι περιφραγμένοι κήποι και ένας οβάλ πύργος που κάποτε χρησιμοποιούνταν ως παρατηρητήριο.

 

Με πληροφορίες από CNN