Σιγκαπούρη: Νέο κρούσμα κορωνοϊού – Εκκενώθηκε τράπεζα

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΘΕΤΙΚΟΣ ΣΤΟΝ ΙΟ

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Σιγκαπούρης DBS απομάκρυνε 300 υπαλλήλους από τα κεντρικά της γραφεία σήμερα ως προληπτικό μέτρο ύστερα από επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού Covid-19 στην τράπεζα, σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο που δημοσίευσε το Reuters.

Η Σιγκαπούρη έχει ανακοινώσει 47 κρούσματα του νέου ιού, από τους υψηλότερους αριθμούς εκτός Κίνας, καθώς και στοιχεία αναφορικά με μετάδοση του ιού σε τοπικό επίπεδο. Η κυβέρνηση προσπαθούσε να περιορίσει τις ανησυχίες αφού αναβάθμισε την περασμένη εβδομάδα τον βαθμό συναγερμού για τον ιό, προκαλώντας πανικό στους πολίτες που έσπευσαν να προμηθευτούν τα απαραίτητα, όπως ρύζι και χαρτί τουαλέτας.

«Η DBS επιβεβαιώνει σήμερα ότι ένας εργαζόμενος προσβλήθηκε από τον νέο κοροναϊό», ανέφερε η τράπεζα σε ανακοίνωση. Σύμφωνα με την ίδια, ο εργαστηριακός έλεγχος διενεργήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου και η τράπεζα ενημερώθηκε ότι ο υπάλληλος βρέθηκε θετικός σήμερα το πρωί. Το μεσημέρι (τοπική ώρα), η τράπεζα ζήτησε από όλους τους εργαζομένους που δούλευαν στον ίδιο όροφο με τον εν λόγω υπάλληλο να εκκενώσουν τα γραφεία και να εργαστούν από το σπίτι, σύμφωνα με την τράπεζα. Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται πόσοι υπάλληλοι επηρεάστηκαν από την κίνηση αυτή, σημειώνει το Reuters.

«Ως προληπτικό μέτρο και οι 300 συνάδελφοι στο Επίπεδο 43 του MBFC απομακρύνθηκαν και θα εργαστούν προς το παρόν από το σπίτι τους», ανέφερε ο επικεφαλής των δραστηριοτήτων για τη Σιγκαπούρη Σι Τσε Κουν σε έγγραφο, αναφερόμενος στα κεντρικά γραφεία της DBS στο χρηματοπιστωτικό κέντρο Μαρίνα Μπέι (MBFC).