Σεισμός: Κίνα και Νότια Κορέα στέλνουν διασώστες και ειδικούς σκύλους στην Τουρκία

Η ομάδα αποτελείται από 82 μέλη και έχει μαζί της τέσσερις ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά

Ομάδα ειδικευμένη σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης την οποία έστειλε εσπευσμένα η κυβέρνηση της Κίνας έφθασε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στο αεροδρόμιο των Αδάνων, στην Τουρκία, για να βοηθήσει μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε τη χώρα αυτή και τη Συρία τα ξημερώματα της Δευτέρας, μετέδωσε το κινεζικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

 

Η ομάδα αποτελείται από 82 μέλη, έχει μαζί της τέσσερις ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, ενώ το αεροσκάφος που τη μετέφερε θα παραδώσει επίσης στις τουρκικές αρχές 20 τόνους ιατρικού και άλλου υλικού, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η ομάδα θα συντονιστεί με τις τοπικές αρχές, την πρεσβεία της Κίνας στην Τουρκία, τα Ηνωμένα Έθνη και διάφορες άλλες οργανώσεις αρωγής, θα στήσει κέντρο διοίκησης και θα συμμετάσχει σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και στην περίθαλψη τραυματιών, διευκρίνισε το CCTV.

 

110 διασώστες στέλνει η Νότια Κορέα

Η Νότια Κορέα στέλνει 110 διασώστες στην Τουρκία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap. H νοτιοκορεατική ομάδα αποτελείται από 60 μέλη της Υπηρεσίας Ανακούφισης από Καταστροφές, ενώ οι υπόλοιποι είναι στρατιωτικό προσωπικό.

Η ασιατική χώρα έχει δεσμεύσει ήδη πέντε εκατομμύρια δολάρια για βοήθεια στην Τουρκία.