Σε έξαρση ο κορωνοϊός στη Σερβία

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Σερβία.

 

Αύξηση των θανάτων από τον κορωνοϊό καταγράφεται στην Σερβία, την ώρα που λαμβάνονται εκ νέου μέτρα περιορισμού μετάδοσης του ιού.

 

Σύμφωνα με το τελευταίο ανακοινωθέν 11 ασθενείς κατέληξαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο ανεβάζοντας στους 298 τον συνολικό αριθμό των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού στη Σερβία.

 

Την ίδια ώρα, ακόμη 309 νέα κρούσματα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν από εχθές, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τους 15.504. Στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 85 ασθενείς και η κατάσταση της υγείας του κρίνεται κρίσιμη. Μέχρι σήμερα στην Σερβία εξετάστηκαν 426.981 δείγματα.

Το Βελιγράδι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κορωνοϊού

 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τέθηκε από σήμερα το πρωί και το Βελιγράδι το οποίο αποτελεί την μεγαλύτερη εστία της επιδημίας του κορωνοϊού. Με απόφαση της κυβέρνησης απαγορεύεται ο συγχρωτισμός πέραν των 100 ατόμων στους κλειστούς χώρους και οι συναθροίσεις άνω των 500 ατόμων στους εξωτερικούς χώρους.

 

Παράλληλα, οι καφετερίες, τα κλαμπ και τα κέντρα διασκέδασης θα κλείνουν στις έντεκα το βράδυ ενώ θα επιβάλλεται πρόστιμο σε όσους δεν φοράνε μάσκα στους κλειστούς χώρους και στα μέσα μεταφοράς.

 

Για ολικό lockdown λόγω κορωνοϊού μίλησε ο Βούτσιτς

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, σε συνέντευξη του, εχθές βράδυ, στην σερβική δημόσια τηλεόραση (RTS), προειδοποίησε ότι αν δεν βελτιωθεί η επιδημιολογική κατάσταση τις επόμενες ημέρες θα επιβληθεί ολοκληρωτικός αποκλεισμός της πρωτεύουσας και γενική απαγόρευση κυκλοφορίας για διάστημα δύο εβδομάδων.

 

Στην Σερβία, άλλες τέσσερις πόλεις βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Το σύστημα υγείας της χώρας δοκιμάζεται σοβαρά με δεδομένο ότι εκδηλώνονται πολλά βαριά περιστατικά. Ο αριθμός των ασθενών στις ΜΕΘ είναι τετραπλάσιος απ’ ότι ήταν πριν μια βδομάδα. και το ανησυχητικό είναι ότι και νέοι άνθρωποι παρουσιάζουν βαριά κλινική εικόνα.