«Σαρώνει» τη Φλόριντα ο τυφώνας Νικόλ – Πάνω από 230.000 σπίτια και επιχειρήσεις χωρίς ρεύμα (Φωτο)

Έχουν προειδοποιήσει επίσης πως ο τυφώνας Νικόλ θα μπορούσε να προκαλέσει περαιτέρω καταστροφές σε μέρη που έχουν ήδη χτυπηθεί από τον τυφώνα Ίαν τον περασμένο Σεπτέμβριο

Με σφοδρότητα «χτυπάει» την ανατολική Φλόριντα ο ισχυρός τυφώνας «Νικόλ» έχοντας προκαλέσει σοβαρά προβλήματα κυρίως στην ηλεκτροδότησε χιλιάδων σπιτιών και έχει μετατρέψει πολλούς δρόμους σε ποτάμια.

 

Πάνω από 230.000 σπίτια και επιχειρήσεις στη Φλόριντα δεν είχαν ρεύμα, σύμφωνα με το PowerOutage.us.

 

Ο τυφώνας έφτασε στη Φλόριντα σήμερα Πέμπτη όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων και μόλις ακούμπησε στεριά υποβαθμίστηκε σε τροπική καταγίδα. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι ισχυρός με κύρια φαινόμενα τους ισχυρούς ανέμους, έντονη βροχόπτωση και επικίνδυνες καταιγίδες.

Φλόριντα

Αεροδρόμια, σχολεία και θεματικά πάρκα  έχουν κλείσε ενώ οι αρχές έχουν διατάξει να εκκενωθεί το Mαρ-α-Λάγκο του Ντόναλντ Τραμπ. Έχουν προειδοποιήσει επίσης πως ο τυφώνας Νικόλ θα μπορούσε να προκαλέσει περαιτέρω καταστροφές σε μέρη που έχουν ήδη χτυπηθεί από τον τυφώνα Ίαν τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Επιπλέον, 15 καταφύγια έχουν ανοίξει κατά μήκος της ανατολικής ακτής της Φλόριντα, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Πολιτείας.

Ο τυφώνας κινείται με μέγιστη σταθερή ταχύτητα ανέμων που πνέουν με ταχύτητα 120 χλμ/ώρα, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ.

Φλόριντα

«… Προβλέπεται πρόσθετη εξασθένηση, ενώ η Νικόλ θα κινείται στη στεριά τις επόμενες ημέρες, και η καταιγίδα είναι πιθανό να μετατραπεί σε τροπική απόψε ή νωρίς την Παρασκευή» επισημαίνει το Κέντρο.

Φλόριντα

«Το κέντρο της Νικόλ θα κινηθεί στην κεντρική Φλόριντα το πρωί της Πέμπτης, πιθανόν να περάσει πάνω από τον μακρινό βορειοανατολικό Κόλπο του Μεξικού σήμερα το απόγευμα και στη συνέχεια να διασχίσει το Florida Panhandle και τη Τζόρτζια απόψε και την Παρασκευή», πρόσθεσε το κέντρο.