Σαουδική Αραβία: Αυτοκτόνησε πυροδοτώντας ζώνη με εκρηκτικά που φορούσε – Τέσσερις τραυματίες

Ο άνδρας ήταν καταζητούμενος της Σαουδικής Αραβίας

Ένας άνδρας που καταζητείτο σε σχέση με την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση του 2015 στη Σαουδική Αραβία πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό στην Τζέντα την Τετάρτη, καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας προσπαθούσαν να τον συλλάβουν, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο ίδιος και να τραυματιστούν άλλοι τέσσερις, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Το σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA, που μετέδωσε την είδηση την Παρασκευή, αναγνώρισε τον άνδρα ως τον Αμπντουλάχ μπιν Ζαγιέντ αλ Σέχρι. Ο Al-Shehri πυροδότησε τη ζώνη που φορούσε με τα εκρηκτικά το βράδυ της Τετάρτης στη συνοικία Al Samer της Τζέντα, τραυματίζοντας τρία μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, που προσπαθούσαν να τον συλλάβουν, και έναν Πακιστανό υπήκοο, ανέφερε το SPA.

Γιατί κατηγορούνταν

Οι τραυματίες, οι οποίοι δεν κατονομάστηκαν, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ανέφερε το SPA, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για τα τραύματά τους. Σύμφωνα με αναφορές των κρατικών μέσων ενημέρωσης της Σαουδικής Αραβίας, ο Αλ-Σέχρι ήταν ύποπτος ως μέλος ενός πυρήνα εγχώριας τρομοκρατίας που συντόνισε το 2015 την επίθεση αυτοκτονίας σε τζαμί στην Άμπχα, όπου συχνάζουν μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.

Έντεκα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και τέσσερις υπήκοοι του Μπαγκλαντές σκοτώθηκαν στην επίθεση και 33 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανέφεραν τότε τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.