Σάντσεθ: Πετάξτε τις γραβάτες για να αντιμετωπιστεί ο καύσωνας και η ενεργειακή κρίση

Το παράδειγμα έδωσε ήδη ο Ισπανός πρωθυπουργός με την εμφάνιση του κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου για τα νέα μέτρα κατά της ενεργειακής κρίσης

«Κοιτάξτε, δεν φοράω γραβάτα». Με την φράση αυτή ο Πέδρο Σάντσεθ θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα προς τους Ισπανούς εργαζομένους εν μέσω καύσωνα και ενεργειακής κρίσης, καλώντας τους ευθέως να… πετάξουν τη γραβάτα τους και να ξεκινήσουν να ντύνονται πιο casual προκειμένου να μπορούν να αντιμετωπίσουν καλύτερα και με μικρότερο ενεργειακό αποτύπωμα τις υψηλές θερμοκρασίες.

«Ζήτησα από τους υπουργούς μου και από τους αξιωματούχους του Δημοσίου, όταν δεν είναι απαραίτητο, να μην φορούν επίσης γραβάτα» σχολίασε ο Ισπανός πρωθυπουργός, διευρύνοντας το κάλεσμα του και προς τον ιδιωτικό τομέα. «Όπου δεν είναι αναγκαίο, να μην φοράτε γραβάτα, διότι με τον τρόπο αυτό θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της εξοικονόμησης ενέργειας που είναι τόσο σημαντικό για τη χώρα μας» τόνισε, προσθέτοντας τη χρήση της γραβάτας στα έκτακτα μέτρα που ισχύουν ήδη στους εργασιακούς χώρους του Δημοσίου και όχι μόνο.

Η συνέντευξη Τύπου του Πέδρο Σάντσεθ οργανώθηκε με στόχο να ενημερωθεί το κοινό για τα κυβερνητικά σχέδια που έχουν σαν στόχο την ενεργειακή κρίση.

Η κυβέρνηση θα ανακοινώσει την ερχόμενη εβδομάδα μια νέα δέσμη μέτρων που θα αφορούν την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας της χώρας, αλλά και ένα πλάνο εξοικονόμησης ενέργειας ενόψει της δύσκολης χειμερινής περιόδου. Όμως, ο Ισπανός πρωθυπουργός αιφνιδίασε τους δημοσιογράφους με το χαλαρό του look (κάτι που δεν συνηθίζει) και το αντίστοιχο μήνυμα του κατά της γραβάτας.

Με την Ισπανία να βιώνει ένα εξαιρετικά ζεστό καλοκαίρι, με συνεχόμενους καύσωνες που ανεβάζουν το θερμόμετρο πάνω και από τους 40 βαθμούς Κελσίου, το επίσημο ντύσιμο δεν βοηθά τους εργαζομένους να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους χωρίς την εκτεταμένη χρήση A/C. Και στην φάση αυτή, τόσο η Ισπανία όσο και οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης αναζητούν τρόπους για να μειώσουν την χρήση ενέργειας, καθώς οι τιμές έχουν «πιάσει» ταβάνι και υπάρχει και ζήτημα επάρκειας, λόγω των εκβιασμών του Κρεμλίνου.