Ρωσία: «Πρόκληση η απόπειρα δωροδοκίας του Ρώσου πρέσβη στο πολωνικό ΥΠΕΞ», λέει η Μαρία Ζαχάροβα

Η Ρωσία καταγγέλλει απόπειρα δωροδοκίας του πρέσβη της στην Πολωνία από το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας

Η προφανής πρόκληση της Πολωνίας προς τον Ρώσο πρέσβη στη Βαρσοβία, Σεργκέι Αντρέγιεφ, αποτελεί παραβίαση των γενικών κανόνων της διπλωματικής επικοινωνίας, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, σύμφωνα με τον ρωσικό ιστότοπο Politika.rs.

Η Ζαχάροβα κατήγγειλε ότι ο πρέσβης Αντρέγιεφ δέχτηκε πρόσκληση και παρευρέθηκε χθες, Δευτέρα, στο πολωνικό Υπουργείο Εξωτερικών, όπου «ένας υψηλόβαθμος διπλωμάτης τού πρόσφερε, σε αντάλλαγμα για κάποιο είδος βοήθειας από Πολωνούς αξιωματούχους, να μιλήσει δημόσια κατά της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία και να αποστασιοποιηθεί απολύτως από την πολιτική γραμμή της χώρας του», της Ρωσίας.

 

«Οι Πολωνοί δεν σέβονται τους κανόνες επαγγελματικής δεοντολίας»

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών τόνισε ότι αυτό δείχνει πως το πολωνικό Υπουργείο Εξωτερικών δεν σέβεται τους κανόνες επαγγελματικής δεοντολογίας.

Όπως δήλωσε η ίδια, ο Ρώσος πρέσβης απάντησε ότι δεν ήθελε να χάσει χρόνο και εξέφρασε τη θέση του για την εξέλιξη της κατάστασης στην Ουκρανία, επεσήμανε, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο TASS.