Ρωσία – Πεσκόφ: «Ανοιχτός σε διαπραγμάτευση με την Ουάσινγκτον ο Πούτιν»

«Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας ήταν, είναι και παραμένει πάντα ανοιχτός σε διαπραγματεύσεις προκειμένου να διασφαλίσει τα συμφέροντά μας»

Μετά τη χθεσινή δήλωση του Μπάιντεν, στη συνάντησή του με τον Μακρόν, πως «είναι έτοιμος, υπό προϋποθέσεις, για διαπργμάτευση με τον Πούτιν», σήμερα ήρθε η σειρά του εκπροσώπου του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ να τονίσει πως και εκείνος «είναι ανοιχτός σε συνομιλίες με την Ουάσινγκτον, ωστόσο μέχρι τώρα οι προσπάθειες διαπραγμάτευσης με το ΝΑΤΟ, τον ΟΑΣΕ και τις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αποτύχει».

 

«Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας ήταν, είναι και παραμένει πάντα ανοιχτός σε διαπραγματεύσεις προκειμένου να διασφαλίσει τα συμφέροντά μας», δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

Υπενθύμισε ότι ο Πούτιν ήταν αυτός που, ακόμη και πριν από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία, προσπάθησε να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες, το ΝΑΤΟ και τον ΟΑΣΕ. «Γνωρίζετε ότι αυτή η πρωτοβουλία δεν έτυχε ανταπόκρισης», είπε.

Ακολούθως, ο Πεσκόφ χαρακτήρισε τη διπλωματία ως την πιο προτιμητέα επιλογή για την επίλυση της κατάστασης στην Ουκρανία.

«Φυσικά, ο προτιμότερος τρόπος για την επίτευξη των συμφερόντων μας είναι η ειρηνική διπλωματική οδός», δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.