Ρωσία: Παραδέχεται ότι οι ρωσικές εταιρείες μετάλλου αντιμετωπίζουν δυσκολίες

Τι δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σήμερα ότι οι ρωσικές εταιρείες μετάλλου αντιμετωπίζουν «εχθρική συμπεριφορά» από «μη φιλικές» προς τη Μόσχα χώρες και ότι η Ρωσία θα εφαρμόσει σχέδιο για την αντιμετώπιση των μέτρων αυτών.

«Περιλαμβανόμαστε στους κορυφαίους του κόσμου στην βιομηχανία του μετάλλου και οι εταιρείες μας αντιμετωπίζουν εχθρικές συμπεριφορές, … οι επιχειρήσεις μας αντιμετωπίζουν ορισμένες δυσκολίες», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Πεσκόφ.

 

Συνεχίζονται οι δυτικές κυρώσεις

Η ρωσική οικονομία πλήττεται από τις δυτικές κυρώσεις που εφαρμόσθηκαν ως απάντηση στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Η Ρωσία είναι μεγάλη παραγωγός μετάλλων όπως το αλουμίνιο, το νικέλιο, το παλλάδιο, ο χαλκός, το χάλυβας και ο χρυσός.

Οι δυτικές χώρες έχουν επιβάλει κυρώσεις κατά Ρώσων ολιγαρχών με μεγάλα μερίδια μετοχών στις ρωσικές εταιρείες παραγωγής μετάλλων.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής, έχουν αποφύγει να επιβάλουν απευθείας κυρώσεις στις ίδιες τις εταιρείες ώστε να μην προκληθούν ελλείμματα που θα οδηγούσαν σε αύξηση των τιμών παγκοσμίως.

Παρά ταύτα, τράπεζες, μεταφορικές εταιρείες και καταναλωτές αποφεύγουν τα ρωσικά μέταλλα, αναγκάζοντας τις ρωσικές εταιρείες να αναζητήσουν νέες εφοδιαστικές οδούς.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν πρόκειται να συναντηθεί σήμερα με εκπροσώπους της βιομηχανίας του μετάλλου.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ