Ρωσία: Ο Σοϊγκού «επιθεώρησε μονάδες στην πρώτη γραμμή του πολέμου»

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, επιθεώρησε μονάδες του στρατού της χώρας που εμπλέκονται στον πόλεμο στην Ουκρανία, ανακοίνωσαν οι ρωσικές υπηρεσίες

Ο κ. Σόιγκου «μετέβη αεροπορικώς σε περιοχές όπου έχουν αναπτυχθεί στρατεύματα» και «έλεγξε προκεχωρημένες θέσεις ρωσικών μονάδων στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας μέσω Telegram.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο υπουργός Άμυνας Σοϊγκού μίλησε με στρατιώτες «στην πρώτη γραμμή» και σε «κέντρο διοίκησης».

Δεν διευκρινίζεται πότε έκανε την επίσκεψη και εάν όντως πήγε στην Ουκρανία. Σύντομο βίντεο που συνοδεύει την ανακοίνωση εικονίζονται ο Ρώσος υπουργός Άμυνας μέσα σε στρατιωτικό ελικόπτερο και άδειες εκτάσεις.

 

Η ανακοίνωση δημοσιοποιήθηκε την επομένη της συνάντησης του Βλαντίμιρ Πούτιν με την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων και τον υπουργό Άμυνας Σόιγκου για να εξεταστούν προτάσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία, την ημέρα, μάλιστα, κατά την οποία οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μεγάλης κλίμακας επίθεση στο Κίεβο και άλλες ουκρανικές πόλεις.