Πυρά Ερντογάν κατά αντιπολίτευσης: «Πώς θα υπερασπιστούν το Αιγαίο με τέτοια μυαλά;»

«Λέμε διπλωματία, σωστά; Μπορεί να γίνει διπλωματία με τα κεφάλια αυτών;»

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε την τουρκική αξιωματική αντιπολίτευση ότι δεν μπορεί να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της χώρας της όσον αφορά στις θαλάσσιες περιοχές και τους εναέριους χώρους στο Αιγαίο.

 

«Λένε διπλωματία. Μπορεί να γίνει διπλωματία με τα μυαλά τους; Πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις σε κυριαρχικά δικαιώματα;», ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την αντιπολίτευση στην Τουρκία, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου.

Ακόμα, ο Τούρκος πρόεδρος διερωτήθηκε πώς μπορούν να προστατεύσουν τα διπλωματικά και οικονομικά συμφέροντα στη Μεσόγειο.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε: «Με μια τέτοια αυθαίρετη δομή όπου τα συμφέροντα συναντώνται αντί για αρχές, πώς μπορεί η Τουρκία να πολεμήσει τις τρομοκρατικές οργανώσεις που παρενοχλούν τα νότια σύνορά της, ρωτάω; Πώς μπορεί να προστατεύσει τα διπλωματικά και οικονομικά της συμφέροντα στη Μεσόγειο; Πώς μπορεί να επιτελέσει τον ισορροπημένο ρόλο της στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας; Πώς μπορεί να διατηρήσει τις σχέσεις της με την Ευρώπη και την Αμερική σε ισότιμη βάση; Λέμε διπλωματία, σωστά; Μπορεί να γίνει διπλωματία με τα κεφάλια (μυαλά) αυτών; Δεν μπορεί! Πώς μπορεί να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της όσον αφορά τις θαλάσσιες περιοχές και τους εναέριους χώρους στο Αιγαίο; Πώς μπορεί να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις σε κυριαρχικά δικαιώματα;».