Πρωθυπουργός Ολλανδίας: Απαράδεκτα τα λόγια του Ερντογάν για τον Μακρόν

Θέση υπέρ της Γαλλίας πήρε η Ολλανδία

Η Ολλανδία αντεπιτίθεται στην Τουρκία.

 

Ο Πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, με μία ανάρτηση στο λογαριασμό του Twitter, αντέδρασε στην ακραία δήλωση του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, οποίος χαρακτήρισε τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, «ψυχοπαθή».

 

Μετά από το σάλο που έχει προκαλέσει η προσβλητική δήλωση του Ερντογάν, ηγέτες δίνουν την απάντησή τους ενάντια στην ακραία ρητορική.

 

Όλα ξεκίνησαν, μετά την απόφαση του Γάλλου Προέδρου να προβάλλει σε κυβερνητικά κτήρια σκίτσα με τον Μωάμεθ του Charlie Hebdo, μετά τη δολοφονία του γεωγράφου-ιστορικού Σαμουέλ Πατί.

 

Ο Τούρκος Πρόεδρος εξοργίστηκε, καθώς θεώρησε υβριστική για τους μουσουλμάνους τη συμπεριφορά του Μακρόν και του επιτέθηκε φραστικά με αυτόν τον τρόπο.

 

Ο Μαρκ Ρούτε δημοσίευσε στο λογαριασμό του στο Twitter: «Τα λόγια του Προέδρου Ερντογάν απευθύνονται στον Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν είναι απαράδεκτα. Οι Κάτω Χώρες υποστηρίζουν σταθερά τη Γαλλία και τις συλλογικές αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για την ελευθερία του λόγου και κατά του εξτρεμισμού και του ριζοσπαστισμού.»