Πρίγκιπας Χάρι: «Γεννήθηκα σε περίπτωση που χρειαστεί νεφρό ο Ουίλιαμ»

«Θα πρόσφερα το ανταλλακτικό: ένα νεφρό, αίμα ή μυελό των οστών», είπε χαρακτηριστικά

Στην παιδική του ηλικία και τη σχέση του με τον αδερφό του, πρίγκιπα Ουίλιαμ, αναφέρεται ο πρίγκιπας Χάρι στο νέο του αυτοβιογραφικό βιβλίο.

Στο βιβλίο του με τίτλο «Spare» (Ρεζέρβα), το οποίο κυκλοφόρησε χθες και έχει ήδη σημειώσει ρεκόρ πωλήσεων στη Βρετανία, ο πρίγκιπας Χάρι εξομολογείται ότι μεγάλωσε γνωρίζοντας πως ήταν εκεί για να προσφέρει στον μεγαλύτερο αδερφό του, τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, κάποιο όργανο, εάν το χρειαζόταν.

 

 

«Με έφεραν στον κόσμο σε περίπτωση που κάτι συνέβαινε στον Ουίλιαμ»

«Με έφεραν στον κόσμο σε περίπτωση που κάτι συνέβαινε στον Γουίλι», γράφει χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας πως οι γονείς και οι παππούδες του αναφέρονταν σε αυτόν και τον αδερφό του ως τον κληρονόμο και τον εφεδρικό σε μια μορφή «στενογραφίας».

 

 

«Θα πρόσφερα το ανταλλακτικό: ένα νεφρό, αίμα ή μυελό των οστών»

Περιέγραψε τη ζωή του ως μια «αποστολή να προσφέρει μια πηγή απόσπασης της προσοχής, ψυχαγωγίας και, σε περίπτωση ανάγκης, ένα ανταλλακτικό», όπως ένα νεφρό, μετάγγιση αίματος ή μυελό των οστών.

Ο Χάρι, ο οποίος είναι 2 χρόνια μικρότερος από τον πρίγκιπα Γουίλιαμ εξήγησε στο βιβλίο του πως αυτή η ιδέα του «κληρονόμου» και του «ανταλλακτικού» είχε ενισχυθεί σε όλη του τη ζωή.

Είπε ότι αυτή η ιδέα του να υπάρχει στον κόσμο μόνο σε περίπτωση που κάτι συνέβαινε στον Ουίλιαμ του έγινε «απολύτως σαφής» από μικρή ηλικία και «ενισχύονταν τακτικά» καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του.

 

 

«Μου χάρισες έναν διάδοχο και μία ρεζέρβα»

Μάλιστα, στα απομνημονεύματά του αφηγείται ένα ανέκδοτο από την εποχή που ήταν 20 ετών και άκουσε μια ιστορία για τα «υποτιθέμενα λόγια» του πατέρα του προς τη μητέρα του, πριγκίπισσα Νταϊάνα, την ημέρα που γεννήθηκε.

Ο βασιλιάς πλέον Κάρολος φέρεται να είπε τότε στη σύζυγό του: «Υπέροχα! Μου έδωσες ήδη έναν κληρονόμο και μια ρεζέρβα – έκανα τη δουλειά μου».