Πρίγκιπας Άντριου: Δεν του επιτρέπεται να δει ακόμα τη νεογέννητη εγγονή του

O Aντριου έχει απομονωθεί στο κάστρο Μπαλμοράλτης Σκωτίας μακριά από τη βασιλική ζωή και τα φώτα της δημοσιότητας

Όλα άρχισαν το 2001, όταν η 17χρονη τότε Bιρτζίνια Ρόμπερτς επισκέφθηκε τη βίλα του Τζέφρι Έπσταιν στο Μανχάταν, και όπως υποστηρίζει είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από τον Δούκα της Υόρκης, πρίγκιπα Aντριου.

Οι δικηγόροι της τονίζουν πως τότε ο πρίγκιπας γνώριζε πολύ καλά ότι η Βιρτζίνια ήταν θύμα κυκλώματος λευκής σαρκός και πως είχε υποστεί και συνεχίζει να νιώθει «τεραστίου βαθμού συναισθηματικό και ψυχολογικό πόνο».

O Aντριου έχει απομονωθεί στο κάστρο Μπαλμοράλτης Σκωτίας μακριά από τη βασιλική ζωή και τα φώτα της δημοσιότητας. Εκεί προσπάθησαν οι αρχές να του παραδώσουν προσωπικά τα δικαστικά έγγραφα κλήτευσης στο δικαστήριο για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης της Βιρτζίνια. Τελικά κατάφεραν να τον βρουν στις 24 Σεπτεμβρίου, όταν η νομική ομάδα του πρίγκιπα δέχτηκε την κλήτευση.

Ενώ ο Άντριου βρίσκεται ή μάλλον κρύβεται στη Σκωτία, η κόρη του, πριγκίπισσα Βεατρίκη, γέννησε την κόρη της στις 18 Σεπτεμβρίου και σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο παππούς της δεν έχει καταφέρει να τη συναντήσει ακόμα.

Η νεογέννητη εγγονή του είναι το δεύτερο εγγόνι του, όμως σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Sun, θα ήταν δύσκολο να ταξιδέψει στο Λονδίνο για να τη δει από κοντά.