Ποντολιάκ: Ο Σρέντερ είναι η «φωνή της ρωσικής βασιλικής αυλής»

Πρώτα κατάπαυση του πυρός και απόσυρση των στρατευμάτων, μετά εποικοδομητικός διάλογος, απαντά στον πρώην καγκελάριο της Γερμανίας το Κίεβο

Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι οποιαδήποτε ειρηνευτική διευθέτηση με την Μόσχα θα εξαρτηθεί από την κατάπαυση του πυρός και την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων, απαντώντας με τον τρόπο αυτό στις δηλώσεις του πρώην καγκελαρίου της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ.

Προσωπικός φίλος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Σρέντερ συνάντησε τον ηγέτη του Κρεμλίνου στη Μόσχα την περασμένη εβδομάδα και είπε ότι η Ρωσία επιθυμεί μια «λύση μέσω διαπραγματεύσεων» στον πόλεμο και ότι υπάρχει ακόμη και η πιθανότητα να επιτευχθεί σταδιακά μέσω μιας κατάπαυσης του πυρός.

Σε απάντηση σήμερα, ο σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας Μιχάιλο Ποντολιάκ χαρακτήρισε περιφρονητικά τον Σρέντερ «φωνή της ρωσικής βασιλικής αυλής».

«Εάν η Μόσχα θέλει διάλογο, η μπάλα είναι στο γήπεδο της. Πρώτα κατάπαυση του πυρός και απόσυρση των στρατευμάτων, μετά εποικοδομητικός (διάλογος)», έγραψε ο Ποντολιάκ στο Twitter.