Πιστόριους: Είδε τον πατέρα της δολοφονημένης φίλης του (Φώτο)

Ο Νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης είναι στη φυλακή από το 2016 - Η συνάντηση έγινε «για να κλείσουν οι πληγές» από την υπόθεση

Σχεδόν μια δεκαετία μετά τη δολοφονία της φίλης του, Ρίβα Στέενκαμπ, ο πρώην παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους συνάντησε τον πατέρα της, επιβεβαίωσε δικηγόρος της οικογένειας Στίνκαμπ.

«Ο Μπάρι Στέενκαμπ και ο Όσκαρ Πιστόριους συμμετείχαν σε έναν διάλογο θύματος-δράστη στις 22 Ιουνίου 2022», ανέφερε η δικηγόρος.

Η διαδικασία είναι τμήμα του προγράμματος αποκατάστασης δικαιοσύνης στη Νότια Αφρική. Είναι ένα είδος προσπάθειας των δύο πλευρών για να επουλωθούν οι πληγές από μια υπόθεση.

Πληροφορίες ανέφεραν εξάλλου ότι ο Πιστόριους είχε έρθει πιο κοντά με την οικογένεια του θύματος στα τέλη του 2021.

Ο Νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης, που είναι γνωστός για κυρτά προσθετικά πόδια από ανθρακονήματα που του επέτρεπαν να τρέχει, είχε φυλακιστεί το 2016 για τη δολοφονία της Στέενκαμπ, που έγινε στις 14 Φεβρουαρίου 2013. Ο Πιστόριους είχε ισχυριστεί ότι νόμιζε πως πυροβόλησε έναν διαρρήκτη, χωρίς να καταλάβει ότι ήταν η Ρίβα.

πισδτολιους2

 

Οπως έγινε γνωστό από το τμήμα σωφρονιστικών υπηρεσιών στη χώρα του, ο Πιστόριους μεταφέρθηκε σε φυλακή κοντά στην πρωτεύουσα Πρετόρια από σωφρονιστικό κατάστημα κοντά στο Ανατολικό Ακρωτήριο, το οποίο βρίσκεται κοντά στο σημείο όπου ζουν οι γονείς της Στέενκαμπ.

Θα αποφυλακιστεί υπό όρους, αφού εκτίσει το μισό της 13χρονης ποινής του.