Πέθανε ο μουεζίνης Οσμάν Ασλάν από ανακοπή καρδιάς μέσα στην Αγιά Σοφιά

ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ αγιασ σοφιασ ΣΕ ΤΖΑΜΙ

Πέθανε ξαφνικά μέσα στην Αγιά Σοφιά από καρδιακή προσβολή ο μουεζίνης Οσμάν Ασλάν.

Ο θάνατός του, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ήρθε λίγες ημέρες μετά τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και της μουσουλμανικής προσευχής που συντελέστηκε εκεί, έπειτα από δεκαετίες.

 

 

Ο Ασλάν υπηρετούσε εθελοντικά στην Αγία Σοφία από την πρώτη ημέρα της μετατροπής της σε τζαμί, για να ενημερώνει τους Μουσουλμάνους σχετικά με τα μέτρα του κορονοϊού μέσα στον ναό.

Η απόφαση της Αγκυρας να μετατρέψει την Αγία Σοφία μετά από 86 χρόνια σε τζαμί προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων.

Η πρώτη μουσουλμανική προσευχή έγινε παρουσία Ερντογάν σε μια απίστευτη φιέστα

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν μιλώντας στη διετή συνάντηση για την αξιολόγηση του Προεδρικού Συστήματος Διακυβέρνησης, απέδωσε την απόφαση για μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί, στον… Μωάμεθ τον Πορθητή.

“Η απόφασή μας να μετατρέψουμε την Αγία Σοφία από μουσείο σε τζαμί είναι σύμφωνη με τον θεμελιώδη χάρτη του Μωάμεθ του Πορθητή, των ηγέτη των δύο ηπείρων και δύο θαλασσών”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

“Είμαστε μία από τις ελάχιστες χώρες χωρίς το στίγμα της αποικιοκρατίας και σφαγής στην ιστορία της. Με αυτήν την υπερηφάνεια, θα συνεχίσουμε να ενεργούμε ως χώρα που δεν έχει το βλέμμα της στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των άλλων, αλλά παίρνει πάντα αυτό που δικαιούται” υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος.