Πεσκόφ: Η Ρωσία δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση απειλή για Φινλανδία και Σουηδία – Δεν έχουμε καμία διαφορά μαζί τους

«Δεν μας έχουν απειλήσει ποτέ, δεν αποτελούμε κατά συνέπεια απειλή για εκείνους και δεν μπορούμε παρά να λυπούμαστε για τη φιλοδοξία τους να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου

Στην διαβεβαίωση ότι δεν αποτελεί «απειλή» για τη Φινλανδία και τη Σουηδία, δύο χώρες που επιθυμούν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, προχώρησε σήμερα η Ρωσία.

Υπενθυμίζεται ότι χθες στο Ελσίνκι επεσήμανε ότι η Τουρκία και ο πρόεδρός της, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχουν λάβει την απόφασή τους σχετικά με τη Φινλανδία, αν και προς το παρόν δεν έχει ξεκαθαρίσει συγκεκριμένη ημερομηνία κατά την οποία θα την ανακοινώσουν.

 

«Έχουμε εκφράσει επανειλημμένα τη θλίψη μας για αυτό τον προσανατολισμό προς την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας, έχουμε πει επανειλημμένα ότι η Ρωσία δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση απειλή για αυτές τις χώρες», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δύο σκανδιναβικές χώρες «δεν έχουν καμία διαφορά» με τη Ρωσία.

«Δεν μας έχουν απειλήσει ποτέ, δεν αποτελούμε κατά συνέπεια απειλή για εκείνους και δεν μπορούμε παρά να λυπούμαστε για τη φιλοδοξία τους να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ», πρόσθεσε.