Πεντάγωνο κατά Κρεμλίνου μετά τις δηλώσεις Πεσκόφ για τα πυρηνικά όπλα

Η Ρωσία έχει το μεγαλύτερο απόθεμα πυρηνικών κεφαλών σε όλο τον πλανήτη

Το Πεντάγωνο καταδίκασε την άρνηση του εκπροσώπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ να αποκλείσει το ενδεχόμενο χρήσης πυρηνικών όπλων κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Πεσκόφ μιλώντας στο CNN ανέφερε ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν πυρηνικά εάν η Ρωσία έρθει αντιμέτωπη με έναν κίνδυνο για την ίδια της την ύπαρξη.

Η Ρωσία έχει το μεγαλύτερο απόθεμα πυρηνικών κεφαλών σε όλο τον πλανήτη.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, Τζον Κέρμπι δήλωσε ότι οι αναφορές της Μόσχας σε πυρηνικά είναι επικίνδυνες.

«Δεν είναι αυτός ένας υπεύθυνος τρόπος αντίδρασης για μια πυρηνική δύναμη», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Κέρμπι έσπευσε ωστόσο να προσθέσει ότι οι αξιωματούχοι του Πενταγώνου «δεν έχουν δει κάτι που να οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρέπει να αλλάξουμε την αποτρεπτική  στρατηγική μας».

«Το παρατηρούμε όσο καλύτερα μπορούμε καθημερινά», πρόσθεσε.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λέον Πανέτα επίσης στηλίτευσε τις δηλώσεις Πεσκόφ.

«Δεν βλέπω πως μπορεί να το δει κάποιος ως κάτι άλλο από επικίνδυνο όταν η Ρωσία ψάχνει για μια πιθανή δικαιολογία για να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα χαμηλής απόδοσης», ανέφερε στο CNN.

«Και ειλικρινά, το βασίζει στην πολύ λανθασμένη υπόθεση πως η Ρωσία απειλείται με κάποιο τρόπο. Νομίζω ότι αυτό αποτελεί μια αληθινή ανησυχία, πως η Ρωσία τουλάχιστον σκέφτεται αυτή την πιθανότητα», πρόσθεσε.