Quantcast

Pandora Papers: Στη λίστα και τα ονόματα των Ντι Μαρία, Μαντσίνι και Βιάλι

Επένδυσαν σε παράκτιες εταιρίες

Τα ονόματα των Ανχελ Ντι Μαρία, Ρομπέρτο Μαντσίνι και Τζανλούκα Βιάλι, φέρονται σύμφωνα με το εβδομαδιαίο ιταλικό περιοδικό «Espresso», να βρίσκονται στη λίστα των «Pandora Papers», της δημοσιογραφικής έρευνας που αποκάλυψε τις δραστηριότητες των υπεράκτιων εταιρειών που δίνουν την δυνατότητα σε ορισμένους από τους πλουσιότερους και ισχυρότερους ανθρώπους του πλανήτη να κρύψουν τον πλούτο τους και να φοροδιαφύγουν.

 

 

Πριν λίγες ημέρες, η ισπανική εφημερίδα «El País» και το ισπανικό κανάλι «La Sexta», αποκάλυψαν ότι Κάρλο Αντσελότι και Πεπ Γκουαρντιόλα φέρονται να βρίσκονται στα «Pandora Papers».

Το ιταλικό περιοδικό L’Espresso, το οποίο συμμετείχε στην διεθνή δημοσιογραφική έρευνα των Pandora Papers, υποστηρίζει σήμερα σε άρθρο του ότι και ο προπονητής της Εθνικής Ιταλίας ποδοσφαίρου Ρομπέρτο Μαντσίνι έχει επενδύσει σε παράκτιες εταιρείες. Παράλληλα, ιδιοκτήτης off shore εταρείας φέρεται να είναι και ένα άλλο πρώην αστέρι του ιταλικού ποδοσφαίρου: ο Tζανλούκα Βιάλι, αρχηγός της ιταλικής αποστολής της «Σκουάντρα Ατζούρα» στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, το οποίο κέρδισε η Ιταλία.

Σύμφωνα με το ιταλικό περιοδικό, ο Ρομπέρτο Μαντσίνι είναι ιδιοκτήτης της εταιρίας Bastian Asset Holdings, με έδρα τον φορολογικό παράδεισο των Βρετανικών Παρθένων Νήσων. Στον ίδιο φορολογικό παράδεισο, σύμφωνα με το L’Espresso, βρίσκεται και η εταιρεία του Τζανλούκα Βιάλι, η Crewborn Holdings.

H πρώτη εταιρεία, προσθέτει το περιοδικό της Ρώμης, τον Νοέμβριο του 2008 αγόρασε ένα ιδιωτικό αεροσκάφος. Η δε εταιρεία του Βιάλι, σύμφωνα με τους δημοσιογράφους που πραγματοποίησαν την έρευνα, χρησίμευσε για να στηριχθούν μια σειρά από ιταλικές οικονομικές δραστηριότητες. Σημειώνεται ότι ο Τζανλούκα Βιάλι, εδώ και αρκετά χρόνια, έχει πάρει την βρετανική υπηκοότητα.

Στη λίστα βρίσκεται και ο Άνχλελ Ντι Μαρία. Ο Αργεντινός εξτρέμ συνεχίζει να έχει πάρε δώσε με την εταιρεία Sunpex του Παναμά. Ο ποδοσφαιριστής της Παρί Σεν Ζερμέν είχε τιμωρηθεί με πρόστιμο 2 εκατομμυρίων ευρώ για αντίστοιχο λόγο στο παρελθόν, αλλά τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν σταμάτησε ποτέ τις μεταφορές χρημάτων.