Παλαιστίνη: Ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες σε επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στην Τζενίν

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι οι ισραηλινές δυνάμεις περικύκλωσαν ένα σπίτι στον καταυλισμό αυτόν και ακολούθησαν σφοδρές συγκρούσεις με ενόπλους που έχουν ταμπουρωθεί μέσα στο κτίριο, αλλά και με Παλαιστίνιους μαχητές έξω από αυτό

Ο ισραηλινός στρατός διεξάγει επιχείρηση σήμερα το απόγευμα στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν, στην κατεχόμενη, βόρεια Δυτική Όχθη, όπου είναι σε εξέλιξη ένοπλες συγκρούσεις που στοίχισαν τη ζωή σε έναν Παλαιστίνιο, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι οι ισραηλινές δυνάμεις περικύκλωσαν ένα σπίτι στον καταυλισμό αυτόν και ακολούθησαν σφοδρές συγκρούσεις με ενόπλους που έχουν ταμπουρωθεί μέσα στο κτίριο, αλλά και με Παλαιστίνιους μαχητές έξω από αυτό.

Οι μάρτυρες αυτοί υποστήριξαν ότι οι Ισραηλινοί στρατιώτες εκτόξευσαν δύο ρουκέτες στο σπίτι.

Σε μια λακωνική ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός ανέφερε μόνο ότι οι δυνάμεις ασφαλείας διεξάγουν “επιχείρηση” στον καταυλισμό της Τζενίν.

Το υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι ένας 26χρονος, ο Μουχάμαντ Ουαέλ Γαζαουί, σκοτώθηκε όταν δέχτηκε μια σφαίρα στο στήθος. Τουλάχιστον άλλοι πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν από τα ισραηλινά πυρά και η κατάσταση του ενός, που φέρει τραύμα στην κοιλιακή χώρα, κρίνεται σοβαρή.