Ουκρανοί στους δρόμους του Κιέβου με στολές Κου Κλουξ Κλαν: «Ναι, είμαστε ρατσιστές»

Δείτε το βίντεο

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η  επιλογή ομάδας νεαρών Ουκρανών να ντυθούν με κοστούμια της Κου Κλουξ Κλαν για το Halloween και να παρελάσουν  στους δρόμους στο Κίεβο σε ένα «ρατσιστικό συλλαλητήριο» κρατώντας πλακάτ που έγραφαν “Ναι, είμαστε ρατσιστές”, “KKK επέστρεψε ” και “Λευκή Δύναμη”.

 

 

 

Η Κου Κλουξ Κλαν ήταν μια αμερικανική οργάνωση που ιδρύθηκε τον 19ο αιώνα μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο. Η δημοτικότητά του κορυφώθηκε τη δεκαετία του 1920. Έδρασαν κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και υποστήριξαν το ιδεολόγημα της υπεροχής των λευκών έναντι των άλλων φυλών, τον αντισημιτισμό, τον ρατσισμό και την ομοφοβία. Θεωρείται η κατά παράδοση μεγαλύτερη ακροδεξιά οργάνωση στις ΗΠΑ και η δεξαμενή για μικρότερες ακροδεξιές οργανώσεις. Αυτές οι οργανώσεις χρησιμοποίησαν συχνά την τρομοκρατία, τη βία και πράξεις εκφοβισμού, για να καταπιέσουν τους Αφροαμερικανούς και άλλες φυλετικές ομάδες.

Όμως αυτό δεν φάνηκε να ενοχλεί τους Ουκρανούς, οι οποίοι πόζαραν πρόθυμα για μια φωτογραφία.

 

«Η νύχτα δεν είναι για τους αδύναμους», σχολίασαν αρκετοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την συγκέντρωση της ομάδας των νεαρών ντυμένων με λευκές ρόμπες με κουκούλες που παρέλασαν ανενόχλητοι στην πόλη.