Ουκρανικές αρχές: Πλήξαμε το ρωσικό καταδρομικό Moskva – Καμία ανακοίνωση από τη Μόσχα

Οι αρχές της Ουκρανίας ανέφεραν ότι οι δυνάμεις της που προστατεύουν τη Μαύρη Θάλασσα έπληξαν με πυραύλους Neptune ρωσικό καταδρομικό, το οποίο έχει τυλιχτεί στις φλόγες, ενώ καμία αναφορά για το περιστατικό δεν υπάρχει στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης

Ουκρανικά πυραυλικά πλήγματα προκάλεσαν πυρκαγιά στο ρωσικό πυραυλοφόρο καταδρομικό Moskva («Μόσχα»), ανακοίνωσαν χθες Τετάρτη οι αρχές της Ουκρανίας (στη φωτογραφία αρχείου από odessa-journal.com, επάνω, το ρωσικό καταδρομικό).

«Μεγάλες ζημιές»

«Πύραυλοι Neptune που προστατεύουν τη Μαύρη Θάλασσα προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε αυτό το ρωσικό πλοίο», είπε ο ουκρανός κυβερνήτης της περιφέρειας της Οδησσού (νότια), ο Μαξίμ Μαρτσένκο.

Ο Ολεξίι Αρεστόβιτς, σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας, μίλησε επίσης μέσω YouTube περί ουκρανικών πληγμάτων στο καταδρομικό, χωρίς να αναφέρει ποια είναι η θέση του.

«Φλέγεται. Τώρα. Και με τη θαλασσοταραχή, είναι αδύνατο να ξέρουμε αν μπορούν να το βοηθήσουν», είπε, προσθέτοντας ότι πάνω στο σκάφος βρίσκονται «510 μέλη πληρώματος».

Οι δηλώσεις αυτές είναι αδύνατον να επιβεβαιωθούν με ανεξάρτητο τρόπο. Καμία φωτιά σε πολεμικό πλοίο δεν έχει αναφερθεί μέχρι τώρα από τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Το ρωσικό αποβατικό

Την 24η Μαρτίου, έναν μήνα μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, το ουκρανικό πολεμικό ναυτικό ανέφερε πως κατέστρεψε το Saratov, αποβατικό σκάφος του ρωσικού πολεμικού ναυτικού αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Μπερντιάνσκ, κοντά στη Μαριούπολη, στην Αζοφική Θάλασσα.

Η Μόσχα δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι το αποβατικό πλοίο καταστράφηκε. Ο ρωσικός στρατός σπανίως ανακοινώνει στοιχεία για τις απώλειές του στον πόλεμο.