Ουκρανία: Ύποπτα πακέτα στις ουκρανικές πρεσβείες σε Ρουμανία και Δανία

«Έχουμε νέες περιπτώσεις αποστολής επικίνδυνων δεμάτων στις πρεσβείες μας: σήμερα προστέθηκαν οι πρεσβείες μας στη Ρουμανία και η πρεσβεία της Ουκρανίας στη Δανία», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα

Ύποπτα πακέτα έλαβαν οι πρεσβείες της Ουκρανίας στη Ρουμανία και τη Δανία, όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Ντμίτρο Κουλέμπα, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής ενημέρωσης.

«Έχουμε νέες περιπτώσεις αποστολής επικίνδυνων δεμάτων στις πρεσβείες μας: σήμερα προστέθηκαν οι πρεσβείες μας στη Ρουμανία και η πρεσβεία της Ουκρανίας στη Δανία. Σε όλους εκείνους που συνεχίζουν να στέλνουν αυτά τα πακέτα, να τρομοκρατούν τις πρεσβείες μας, σας παρακαλούμε να χαλαρώσετε και να σταματήσετε να σπαταλάτε το χρόνο και τα χρήματά σας σε γραμματόσημα. Δεν θα πετύχετε τίποτα με αυτό», δήλωσε ο Κουλέμπα.

 

Θυμίζεται πως μετά την τρομοκρατική επίθεση στην Ισπανία, οι πρεσβείες στην Ουγγαρία, την Ολλανδία, την Πολωνία, την Κροατία, την Ιταλία, τα γενικά προξενεία στη Νάπολη και την Κρακοβία και το προξενείο στο Μπρνο έλαβαν ματωμένα πακέτα με μάτια ζώων.

Καταγράφηκαν συνολικά 21 περιπτώσεις απειλών κατά των ουκρανικών πρεσβειών και προξενείων σε 12 χώρες, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού Υπουργείου Εξωτερικών, Όλεγκ Νικολένκο.

Την Τρίτη, τα ρουμανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης άρχισαν να αναφέρονται σε ύποπτους φακέλους στην πρεσβεία της Ουκρανίας στο Βουκουρέστ