Ουκρανία – Ρέζνικοφ: Στρατιώτες μας θα εκπαιδευτούν στον χειρισμό αρμάτων Leopard στην Πολωνία

Τα στρατεύματα του Κιέβου θα εκπαιδευτούν στα γερμανικής κατασκευής άρματα μάχης Leopard στην Πολωνία, μια "σημαντική απόφαση" που επιτεύχθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης των συμμάχων στο Ράμσταϊν, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας

Τα στρατεύματα του Κιέβου θα εκπαιδευτούν στα γερμανικής κατασκευής άρματα μάχης Leopard στην Πολωνία, μια “σημαντική απόφαση” που επιτεύχθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης των συμμάχων στο Ράμσταϊν, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας.

Ο Ολέξιι Ρέζνικοφ τόνισε σε συνέντευξή του στην ουκρανική υπηρεσία του Voice of America ότι οι στρατιώτες που ανήκουν σε ομάδες τεθωρακισμένων της χώρας θα αρχίσουν σύντομα να εκπαιδεύονται.

Μέχρι στιγμής, τα άρματα μάχης δεν έχουν προσφερθεί από τη Γερμανία, αλλά ο Ρέζνικοφ δήλωσε ότι είναι “πολύ ικανοποιημένος” με το αποτέλεσμα της Παρασκευής και ότι “κάποια νέα πακέτα” συμφωνήθηκαν αλλά δεν ανακοινώθηκαν.

“Θα ξεκινήσουμε με αυτά και θα προχωρήσουμε από εκεί και πέρα”, δήλωσε. “Έχω την ελπίδα ότι η Γερμανία σε έναν ήρεμο ρυθμό εσωτερικών διαβουλεύσεων θα καταλήξει στην απόφαση ότι η μεταφορά των αρμάτων μάχης είναι δυνατή. Το βλέπω αυτό με αισιοδοξία”.