Ουκρανία: Ποιος είναι ο νέος υπουργός Άμυνας που θα αντικαταστήσει τον Ταράν

Το ουκρανικό κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα τον διορισμό του προτεινόμενου από τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Αλέξιι Ρέζνικοφ, ως νέου υπουργού Άμυνας

Το ουκρανικό κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα τον διορισμό του προτεινόμενου από τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Αλέξιι Ρέζνικοφ, ως νέου υπουργού Άμυνας.

Ο 55χρονος πρώην δικηγόρος και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Αλέξιι Ρέζνικοφ, θα αντικαταστήσει τον Αντρίι Ταράν, ο οποίος παραιτήθηκε αυτή την εβδομάδα, αφού η επίδοσή του στον τομέα των μεταρρυθμίσεων επικρίθηκε από βουλευτές τόσο του κυβερνώντος κόμματος όσο και της αντιπολίτευσης. Ο Ταράν ήταν υπουργός Άμυνας από τις 4 Μαρτίου του 2020.

Ο διορισμός του Ρέζνικοφ γίνεται την στιγμή που η Ουκρανία έχει ανακοινώσει ότι η Ρωσία, έπειτα από στρατιωτικές ασκήσεις που πραγματοποίησε, άφησε στρατιωτικές μονάδες κοντά στα σύνορα της χώρας, με τον αριθμό των ρωσικών στρατευμάτων στην περιοχή να φθάνει τις 90.000.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν ότι οι μετακινήσεις ρωσικών στρατευμάτων ήταν σημαντικές αλλά όχι «απροκάλυπτα επιθετικές».

Από τις 5 Μαΐου του 2020, ο Ρέζνικοφ ήταν πρώτος αναπληρωτής του επικεφαλής της ουκρανικής αντιπροσωπείας στην ομάδα επαφών για την διευθέτηση της διένεξης στην ανατολική Ουκρανία.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ